Новость из категории: Інформація

Обережно шахраї!

Глухівський відділ Шосткинської місцевої прокуратури інформує, що на території міста відбувся ріст кримінальних правопорушень за фактами шахрайств, у тому числі з використанням платформи онлайн оголошень у мережі «Іnternet». Одна з найпоширених схем шахраїв – допомога у вирішенні проблем з правоохоронними органами. Так, шахраї повідомляють потерпілому про те, що його близький родич, друг чи знайомий став учасником злочину і затриманий працівниками поліції.

При цьому, щоб допомогти людині, що затримана правоохоронцями, пропонують перерахувати певну суму грошових коштів через банківський термінал, мобільний телефон, тощо. Щоб не стати черговою жертвою шахраїв, застерігаємо громадян не робити поспішних вчинків та дотримуватись елементарних правил безпеки, про кожний факт інформувати прокуратуру та відділ поліції.

Спокусившись на привабливу інтернет-пропозицію мешканець з Глухівщини потратив у шахрайську пастку

До працівників Глухівського відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся 24-річний житель райцентру. Молодий чоловік розповів: на одному із сайтів в Інтернеті знайшов заманливу пропозицію щодо придбання автомобіля – продавець за машину з хорошими ходовими якостями запросив привабливо низьку ціну. Тож він зателефонував на вказаний в оголошенні номер і узгодив умови оплати та переправлення авто. Переказавши 1200 гривен на продиктований йому рахунок, юнак очікував на товар. Проте минав час, а продавець так на зв‘язок і не виходив Коли ж молодий чоловік сам спробував з ним зв‘язатися, то виявилось, що той класично зник, заблокувавши доступ покупця до свого телефону.

Аби уникнути подібної пастки, правоохоронці радять користуватися виключно перевіреними веб-сайтами. Також не слід забувати, що солідні інтернет-магазини мають свою службу безпеки, і страхують кожну угоду, аби виключити випадки шахрайства. Це дещо збільшує суму покупки, проте клієнт має можливість відшкодувати завдані недобросовісним партнером збитки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости