Новость из категории: Інформація

Будьте уважні аби не стати жертвою шахраїв

Щоб не стати жертвою шахраїв, правоохоронці закликають громадян не вдаватися до необдуманих вчинків. Адже аферисти «йдуть в ногу з часом» та вдаються до різноманітних махінацій, аби тільки збагатитися злочинним шляхом. Чи не щотижня до поліції надходять повідомлення потерпілих громадян, які через шахрайські дії невідомих осіб, позбулися своїх заощаджень.

У 2016 році правоохоронці зафіксували 72 шахрайства, у січні поточного року зареєстровано 2. Приміром, 20 січня до поліції звернулась 52-річна глухівчанка, яка повідомила, що невідома особа, під приводом продажу одягу через сайт «Одноклассники» заволоділа її коштами в сумі 2620 грн, які вона перерахувала на рахунок Приватбанку, а товар до теперішнього часу не отримала. «За даним фактом слідчими відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, працівники поліції роблять все можливе для встановлення особи зловмисника. Ми знову звертаємось до громадян бути уважними та обережними під час придбання товару в Інтернеті – наголошує начальника Глухівського відділу поліції Леонід Бібік. – Просимо не довіряти інтернет-продавцям та не перераховувати кошти до отримання товару.»

Шахрайський сценарій побудований на вірі українців у дива. За неймовірно вигідною пропозицією вам можуть запропонувати придбати усе: від одягу та побутової техніки - до пластикових вікон та цукру. Єдина спільна умова - передоплата.

Аби стовідсотково уберегтися від шахраїв, потрібно діяти за схемою: отримав товар, перевірив якість і тільки після цього заплатив. «Ведучись» на низьку вартість товару, пам'ятайте народну мудрість: скупий платить двічі. Причому усвідомлюйте: шахраї, зазвичай, люди розумні й винахідливі. Позитивні відгуки на сайтах чи ж форумах - можуть бути справою їхніх же рук. А передоплата як обов'язкова умова - маркер, що із цим продавцем бажано справи не мати.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости