Новость из категории: Статті

Олександр БУЙКОВ: депутат чи ні?

Серед серйозних подразників для опозиціонерів у Глухівській міській раді чи не найбільшим,безперечно, є фігура колишнього представника УКРОПу Олександра БУЙКОВА.

Як відомо, щодо нього, разом з низкою інших промерськи налаштованих депутатів, за ініціативою опозиції, було застосовано процедуру відкликання. Для її опротестування він подав судовий позов, в якому, опираючись на чисельні покази очевидців та інші переконливі свідоцтва, всіляко доводив незаконність зібрання виборців, з якого починався процес. Місцевий та апеляційний суди залишили позов без задоволення. Це, в свою чергу, дозволило керівнику фракції ВН Юрію БУРЛАЦІ заявити, що О. Буйков не є депутатом Глухівської міської ради.

Олександр БУЙКОВ зазначив на це наступне:
- Все, про що заявляв тут Юрій Олександрович – брехня і фальсифікація. Як все виглядає насправді? Офіційно зареєструвалися на збори 117 виборців, що зареєстровано відеокамерами тих, хто знаходився поряд з місцем реєстрації, а у списках, які подали згодом організатори «зборів» зазначено понад чотириста прізвищ з підписами. Це що?

Хтось може пояснити – понад 400 людей у списках, а фактично зареєстровано 117. Так ось, за моєю заявою до суду на бездіяльність слідчого відділу глухівської поліції відкрито кримінальні справи за статтями «Самоуправство» та «Службове підроблення», в т.ч. і щодо Бурлаки. І поки прокуратура не дасть конкретні висновки, що там було: правомочне зібрання, чи просто якісь незрозумілі збори, рішення УКРОПу про моє виключення з депутатів не можна вважати законним. Зважте самі:суд зупиняє в дії постанову ТВК, на підставі якої партія має право мене відкликати, але та ж партія, всупереч судовому вердикту, приймає рішення про моє відкликання. Це законно?

Трохи пізніше дуель між начебто відкликаним народним обранцем та колишнім міським головою отримала нове продовження. Щоправда, воно вже стосувалося не визнання- невизнання правомочності депутатських мандатів, а куди нагальнішого питання – реорганізації глухівської медицини. Зваживши, що Бурлака не надав якогось логічного обґрунтування не надто конструктивної позиції своїх однодумців щодо цієї проблеми, він написав ось таке звернення до нього:

Минулої середи, 26 лютого, виголошуючи промову з трибуни сесійної зали Глухівської міської ради, Ви піддали різкій критиці реформу вітчизняної системи охорони здоров’я, даючи зрозуміти, що медичні заклади та установи можуть не здійснювати передбачені нею організаційні перетворення – такі, наприклад, як реорганізація Глухівської районної лікарні в комунальне некомерційне підприємство.

Відповідальні діячі підкріплюють подібні заяви важелями впливу на ситуацію. З огляду на це видається доречним надання публічної інформації про вжиті Вами конкретні дії, спрямовані на припинення, за вашою ж оцінкою, здійснюваної під виглядом реформи руйнації української медицини. Про ігнорування Вами сесійних засідань, де мають голосуватися питання реорганізації закладів охорони здоров’я глухівчан, прошу не згадувати!

Гадаю, коли ваші різкі оцінки не будуть підкріплені бодай якимись реальними спробами змінити становище на краще – люди вважатимуть їх суто політиканськими та демагогічними. Згодьтеся, подальше зволікання з реорганізацією нашої ЦРЛ – чи не єдиної на Сумщині, де її не проводять, загрожує повним занепадом медичної сфери у нашому з вами рідному місті.

Отже, прошу надати мені, як громадянину, котрий проживає у місті, де розташована нереорганізована центральна районна лікарня, детальну інформацію про вжиті Вами заходи щодо відміни медичної реформи в Україні.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости