Новость из категории: Інформація

Переваги паркетного лаку ІРКОМ ІР-16

Переваги паркетного лаку ІРКОМ ІР-16
Паркетне покриття є естетичним набором, зістикованих між собою замками, підлогових дощок з натуральної деревини. Для того, щоб паркетна підлога мала гідний зовнішній вигляд та довше прослужила, необхідний регулярний догляд і ефективний захист від фізичних та механічних пошкоджень.

Для цього існує маса різних захисних складів. Переважно це лаки. Є кілька різновидів лакових складів для паркету з індивідуальними перевагами та недоліками. Від правильного вибору та технології нанесення буде залежати подальша доля паркетного покриття.

Вибір паркетного лаку

Найбільш популярними є склади на водній основі. Вони більш доступні за вартістю, екологічно чисті та безпечні в роботі. Такі лаки мають відмінну адгезію з паркетом, за рахунок заповнення всіх щілин і тріщин. Щоб уникнути неприємних скрипів під час ходьби по підлозі, перед нанесенням лаку його грунтують спеціальними просочувальними засобами для дерева.

Одним з найбільш ефективних лакових продуктів є водний однокомпонентний лак для паркету IRKOM IR-16. Цей однорідний молочно-кремовий склад являє собою акрил-уретанову, екологічно чисту водну дисперсію, призначену для внутрішнього оздоблення. Купити лак для паркету ІРКОМ ІР-16 можна на сайті офіційного дилера, перейшовши за посиланням https://ircom.in.ua/products/irkom-ir-16

Властивості лаку для паркету IRKOM IR-16

- Даний вид лаку за ступенем блиску буває глянсовим або шовковисто-матовим.
- Спочатку склад білого кольору, коли повністю висохне, поверхня набуває прозору, стійку до багаторазових вологим прибиранням, плівку.
- Лак для паркету IRKOM IR-16 можна наносити на основи, раніше покриті водними складами.
- Зі складом зручно та легко працювати.
- Даний матеріал чудово освіжає і виділяє природну текстуру породи деревини, глибоко заповнюючи пори деревини
- Лак ІРКОМ ІР-16 абсолютно не токсичний і абсолютно безпечний для здоров'я людини, запах відсутній.
- Доволы стійкий до механічного впливу і інтенсивного стиранню, що сприяє тривалому терміну експлуатації паркету.Підвищеною водостійкістю, еластичністю і адгезією.Лак рівномірно розтікається по поверхні, швидко сохне і чудово шліфується.Наявність в складі лаку води робить паркетне покриття більш захищеним від загоряння.

Призначення ІРКОМ ІР-16

Лак застосовується для внутрішнього захисту і декоративної обробки в побутових і промислових приміщеннях наступних поверхонь:

- Для паркетного та дерев'яного підлогового покриття.
- Склад відмінно облагороджує меблі, двері та вікна.
- Захищає сходові прольоти, перила та інші дерев'яні конструкції, що піддаються інтенсивному механічному впливу.
- Можливе використання для лакування дерев'яних виробів, покритих водними складами.

Особливості застосування

1. Основа яка покривається повинна бути без цвілі, грибків та інших заражень.
2. Рекомендована температура при обробці лаком становить від +10 до +30 ° С.
3. Не слід проводити роботи в запилених приміщеннях і при протязі.
4. Поверхні, покриті лакофарбовими матеріалами, в основі яких присутні органічні розчинники, не підходять для складу паркетного лаку ІР-16.
5. Перед нанесенням лаку, поверхні попередньо оброблені масло, потрібно ретельно зашліфувати. Пил забирається за допомогою пилососа.
6. Оптимально гладку поверхню можна отримати завдяки попередньому покриттю грунт-лаком Ірком ИР-02
7. Перед застосуванням, лак ретельно перемішується.
8. Склад потрібно акуратно і рівномірно розподілити за допомогою спеціального шпателя або велюрового валика.
9. Наносити ІР-16 потрібно в 2-3 шари, з проміжною шліфовкою кожного шару дрібнозернистим наждачним папером. Час повного висихання кожного шару складає 1-2 години.
10. Повністю експлуатувати, оброблений лаком виріб, можна через два тижні. Встановлювати меблі на лакований паркет слід, через тиждень. Остаточно характеристики лак набирає через місяць. Протягом цього терміну не бажано проводити інтенсивну очистку із застосуванням побутової хімії. Якщо необхідно, можна застосувати вологу м'яку тканину, не використовуючи органічні розчинники.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости