Новость из категории: Статті

Українці обирають щастя!?

31-го березня відбувся перший тур виборів Президента України. Вибір в українців був невеликим, попри величезну кількість кандидатів та строкату виборчу компанію. Хочу зазначити, що так чітко та чесно механізм виборів ще ніколи не працював. Потужні вітри агітаційного періоду притишились перед відкриттям дільниць. Тисячі членів комісій та спостерігачів забезпечили українському народу комфортні умови та гарантований чесний підрахунок їх голосів. Порушення були, але їх було дуже мало й вони ніяким чином не могли вплинути на хід вибрів. Переможцю першого туру виборів вдалося об'єднати націю в бажанні змін, а радість яку він дарував в перевиборчій період докорінно відрізнялася від агітаційних компаній інших кандидатів. З відомою піснею "Ми ждём перемен!" прихильники Володимира Зеленського суттєво посунули лідерів перегонів.

30 відсотків українців показали нашому старому політикуму наскільки велика втома від брехні та невиконаних обіцянок. Так, якщо суспільство бажає змін то вони гарантовані при обранні Володимира Зеленського. Зеленський не має ніякого політичного досвіду, незрозуміло куди буде рухатися країна. Кажуть, що актор успішно керував США, але порівнювати улюбленця мільйонів українців з Рональдом Рейганом, м’яко кажучи, некоректно. Президент США почав політичну кар’єру ще під час навчання в коледжі, викристалізував мову працюючи ведучим на радіо, мав мрію зробити кар’єру актора та врешті-решт присвятив 30 років політиці в дуже непростій партії республіканців. Необхідно зазначити, що причетність до акторського цеху все життя заважало Рональду Рейгану з двох причин: США це країна яка серйозно ставиться до політичних діячів, друга це причетність до вкрай корумпованого цеху американського кінематографа. Рейган був системним ворогом СРСР про який казав; « «Комунізм - це ні економічна, ні політична система, це форма божевілля, тимчасове відхилення, яке незабаром зникне з лиця Землі, тому що він противний людській природі. Питання тільки в тому, скільки ще лиха він принесе до своєї смерті».
 
Посиливши консервативне крило Республіканської партії, створив успішну команду, потужну економіку та виграв у Холодній війні. 30% процентів українців вірять в можливість успіху та готові провести над країною експеримент. Вірогідність успіху мало ймовірна, скоріш за все наслідки будуть катастрофічні, але особисто я поважаю вибір своїх співвітчизників. Шкода, що Україна знаходиться в край важкому стані для таких експериментів. Особисто почну рахувати кількість днів до того моменту коли нового пана Президента почнуть проклинати з таким же завзяттям як любили. Один мудрий українець відповів на пропозицію взяти участь у президентських виборах «Та ви що?! В мене батьки ще живі!». Друге місце дістав чинний президент Петро Порошенко. Ситуація в якій він почав працювати була вкрай важка: казна пуста, де-факто ми в стані війни з Росією, олігархат неподоланий та мертвою хваткою вчепився в регіони, економіка вимушена будувати нову армію під величезним тиском соціального вантажу, друзі не сидять по тюрмах, повністю провальна інформаційна політика і війна, яка в найближчий час не закінчиться, бо війна це як вагітність, сама по собі не розсмокчеться - або перемога, або поразка. Зроблене було багато, але недостатньо для щастя. Третє місце посіла Юлія Тимошенко, яка зробила вкрай красиву виборчу компанію та інтелектуальну програму, але втома від обіцянок вже нікого не робила щасливим тому на її рахунку вже третя невдача. І ще один кандидат про якого необхідно згадати це Юрій Бойко. Думаю, що тільки в нашій демократичній державі кандидатом в президенти може бути політик, котрий втілює ідею дружби з країною з якою ми де-факто у стані війни.
 
В нашому далекому від канонади градів та зросійщеному регіоні, Юрій Бойко став надією виборців на мир, дешевий газ та щастя добробуту. Не треба бути великим політологом, щоб передбачити, що партія Порошенка, Тимошенко та Бойко будуть гідно представлені в українському парламенті. У випадку якщо в нас буде слабкий президент то наслідки будуть непередбачені. Неможливо не звернути увагу на символізм дат в які відбуваються вибори. Про перше квітня посміялися всі, а от другий тур виборів гаранта Конституції та головнокомандуючого буде молитовним. Подія відбудеться на другий день іудейського Песаху, католики та греко-католики святкують Великдень, а у православні Вхід Господній у Єрусалим. Тепер про дебати. Це вкрай важлива подія для кандидатів та виборців. Особисто я з нетерпінням хочу побачити розмову між Петром Порошенко та Володимиром Зеленським. У підсумку по недавно опублікованому дослідженню, 72% чорного піару було направлено проти чинного президента на відміну від шоумена, який не приховує свого самолюбства та ховається від критики на свою чергу. А ми пам'ятаємо, кому належить медіа-ресурс, до того ж ми так не зрозуміли як будуть вирішуватись проблеми України, та хто буде в команді майбутнього Президента. Нам не потрібні обіцянки нам потрібне чітке розуміння, що нас очікує. Якщо прихильникам Володимира Зеленського вистачає фільму то великій кількості людей цього замало й обов’язково прийде той момент, коли треба буде відповідати за мрії про щастя.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости