Новость из категории: Новини

На Сумщині дільничні офіцери проводять просвітницьку роботу з пенсіонерами

Аби попередити літніх людей про небезпеку шахрайських оборудок, дільничні офіцери поліції відвідують літніх громадян за місцем їх проживання. Адже в силу свого віку та здоров‘я багато пенсіонерів не мають доступу до сучасних інформаційних ресурсів, тому й залишаються необізнаними з тими шахрайськими схемами, завдяки яким аферисти обманюють своїх жертв на величезні суми. Така робота розгорнута майже на кожній дільниці Сумщини. Поліцейські відвідують не лише пенсіонерів, а й тих з громадян, хто є найбільш соціально незахищеним: людей з обмеженими можливостями, одиноких або таких, чиї родичі не мають можливості часто приїздити та підтримувати стареньких.

Будучи в населених пунктах на своїх дільницях, місцеві «шерифи» ведуть не лише попереджувальну, а й просвітницьку роботу: з місцевою молоддю, з власниками мисливської зброї, з родинами, які перебувають у важких фінансових та матеріальних умовах тощо. Окрім того, такі подворові обходи та відвідини громадян за місцем їх мешкання дозволяють людям, хто, не маючи можливості, хоче потрапити на прийом до свого дільничного, зустрітися з ним удома та викласти суть своїх заяв. «Шерифи» Сумського району разом з працівниками пенсійного фонду виїздять у села, де під час зустрічей з пенсіонерами роздають пам‘ятки-попередження, в яких викладені детальні поради, як розпізнати шахраїв та не потрапити у їх пастку. Розповідають про «маски» крадіїв, котрі, називаючись працівниками житло-комунальних господарств, намагаються за будь-яку ціну потрапити до оселі літньої людини, і, відволікши увагу перевіркою документів або лічильників, спритно викрадають готівку та цінності, що пенсіонер зберігає удома.
 
Дільничні офіцери Глухівського відділу поліції тісно співпрацюють не лише з соцпрацівниками, а й з депутатами місцевих сільських, селищних рад та об‘єднаних територіальних громад. Під час робочих зустрічей, на яких вирішуються питання спільного забезпечення правопорядку на території обслуговування, поліцейські попереджають громадян про ризики під час купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет та про «телефонні» шахрайства. Правоохоронці сподіваються, що об‘єднаними зусиллями поліції, засобів масової інформації, органів соціального захисту населення, депутатського корпусу та громадських активістів попередження про існуючі шахрайські схеми будуть доведені до відома кожного з жителів області, і жертв шахраїв серед них стане куди менше.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости