Новость из категории: Новини / Події

Кримінальна хроніка

Знову обдурили

До Глухівського відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся місцевий мешканець, вісімдесяти з гаком років, повідомивши, що до нього завітав невідомий - нібито працівник пенсійного фонду, та запропонував обміняти старі купюри на нові. І дідусь, хоч і знав з повідомлень ЗМІ про безчинства шахраїв, тим не менш, повірив «доброзичливцю» й виніс йому 25 тисяч гривень зі своїх кревних. Так, він отримав «нові» купюри … щоправда коли розгледів трохи згодом, зрозумів - то сувенірні листівки. Тепер ось відкрито кримінальне провадження за ч.1ст. 190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу, розпочато оперативно-розшукові заходи. Поліція вкотре звертається до народу: люди, будьте пильними!

За інформацією Глухівського відділу поліції

160 тисяч за право полювати

Саме стільки віддав глухівський аліментщик – він же затятий мисливець, за можливість задовольніти пристрасть – як ви, певно, здогадалися, до полювання. До цього його змусила відповідне обмеження, на підставі відомого закону «Чужих Дітей Не буває». Раніше витребувати з нього не можна було навіть копійчини – оскільки офіційно ніде не працював.

120 зі 160 тисяч гривень пішло на неповнолітнього сина, трохи менше – погашення заборгованості по аліментам на повнолітню доньку; ще 11 тисяч склав збір по двом виконавчим провадженням.

Загалом на Сумщині з початку року, завдяки закону «Чужих Дітей Не буває» стягнуто понад 43 мільйони гривень.

За інформацією управління юстиції

Шістдесят п`ять кіло рибних консервів

Такої кількості рибних продуктів для безмитного ввозу до України, звісно, забагато, особливо коли справа стосується таких вартісних делікатесів, як ікра лосося, м`ясо камчатського краба або печінки тріски. І саме стільки їх намагався провезти так званим зеленим коридором наш співвітчизник, прямуючи з Росії додому через пункт пропуску «Бачівськ». Прослизнути непоміченим у нього не вийшло – митники при поверхневому огляді його авто запідозрили, що тут, образно кажучи, трохи ганить контрабандою. Слідом за підозрою, без найменших зволікань, відбувся поглиблений огляд, і - ось тобі в наявності до півтори сотні упаковок краму, згадані шістдесят п `ять кілограмів …

Коли стало остаточно зрозуміло, що український громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю, на нього склали протокол про порушення митних правил, а рибу та крабів, вкупі з трісковою печінкою вилучили до кращих часів – тобто для експертизи та прийняття правового рішення.

Митники вилучили старовинний патефон

На зеленому коридорі виїзного напрямку пункту пропуску «Катеринівка» митники зупинили для огляду авто під керуванням громадянина Російської Федерації, та виявили в багажнику патефон моделі ПТ-3 з набором 16 платівок, виготовлених до 1960 року. Все це підпада під перелік товарів, які підпадають під обмеження щодо переміщення через митний кордон.

На росіянина складено протокол про порушення митних правил згідно ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю»

За інформацією ДФС



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости