Новость из категории: Статті

У що перетворився Будищанський інтернат?

Ступаючи на територію комунального спеціалізованого закладу – інтернату для людей з інвалідністю, складається таке враження, що потрапив у казку! Кругом – яскраві кумедні скульптури та вироби, та багато – багато квітів, які ростуть всюди, зверху донизу. Таку неймовірну красу створили підопічні Будищанського інтернату, які там живуть, разом з колективом закладу на чолі з директоркою Тетяною Савенко. Як розповіла Тетяна Іванівна, даний інтернат – це дім для більшості жінок, що тут знаходяться.

Оскільки всі вони є особами зі статусом інваліда, то рідних сімей не мають. Отже, доживати віку їм доводиться саме тут, і це їх домівка! Кожна господиня намагається створити затишок у своїй оселі, тож і тут, в інтернаті, жіночки завжди роблять красу власними руками. Тим більш що справа ця – творча, а творчість, як відомо, лікує, надихає та надає життєвих сил! А в умовах закладу закритого типу ці поробки, малювання – прикрашання та догляд за квітами є сенсом життя! І ось – спільними зусиллями інтернат має чудовий результат: куди не подивишся – усюди якесь створіння з ласкавою просмішкою, чудернацькі вазончики, мультяшні герої. Казка, та й годі!

А квітник який! Здається, матіоли, нарциси та інші квіточки ростуть усюди, навіть звідти, де їх взагалі немає бути! Та в руках мешканців і працівників Будищанського закладу можливо все: в них барвінки й в чемодані ростуть! Окрім того, дерев'яні парканчики та лавочки майорять яскравими фарбами, веселять око. Що тут скажеш – молодці!
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости