Новость из категории: Культура

В Сліпороді відзначили День Села

Ця подія сталася традиційно, в неділю на велике православне свято - Трійцю. Як розповіла кореспонденту газети «Кур'єр» староста сільської ради Надія Зайцева, захід був масштабним. Адже на ньому зібралися не лише місцеві мешканці, а і вихідці. Ті, що вже давно повиїжджали з рідного села, влаштувалися в інших населених пунктах, але щороку навідаються до Сліпороду на Трійцю. Зі слів Надії Олексіївни, усього у ввіреному їй селі проживає близько 200 осіб, вік яких від 5 місяців до 83 років. Майже 50 – це діти до 18. Є молоді та багатодітні сім'ї, завдяки яким численність населення тримається. Чим займаються мешканці маленького населеного пункту?

Вид діяльності у кожного – різний. Так, багато селян працює в ТОВ «Велетень», хтось їздить на роботу до Глухова, хтось отримує соціальну допомогу, хтось – пенсію. Є й такі, що виживають коштом господарства, мають по 2 корови. Що стосується даного недільного свята, то воно було присвячене ювілею створення «Велетня» - 90-ту річницю. Так, колись у селі з'явились перші невеличкі колективні господарства, які згодом були об'єднані в одне велике під назвою «Велетень». Потім колгосп перейменували та дали назву «ім. Леніна». А 20 років потому господарство знову стало «Велетнем». Отже, з нагоди святкової події керівник Надія Вайло вручила пенсіонерам, колишнім працівникам, цінні подарунки. Таких людей в Сліпороді – 18 осіб. Крім того, від організаторів заходу були нагороджені - наймолодший мешканець села, 5-місячний Влад Бірюк, а також – найстарші, яким вже понад 80 років. Грошові премії отримали й місцеві активісти, що розвивають село у різних галузях – спортивній, культурній тощо. Відмітили й тих, хто добре дбає про свою оселю. В Сліпороді існує традиція на День Села нагороджувати тих, у кого доглянута садиба. Кожен рік переможцем стає хтось інший, новий. Так, минулої неділі нагорода дісталась господарям Валерію Анатолійовичу та Людмилі Федорівні Печеним, будинок яких потопає у квітах. А подарунком для всіх мешканців стало комп'ютерне обладнання, яке депутати привезли у ФАП.

Після урочистостей настав час розваг. На День Села дітлахи мали змогу безкоштовно користуватися завезеним та оплаченим депутатами атракціоном – надувною гіркою, а також побавитися з клоунесою, яка влаштувала маленьким селянам шоу мильних бульбашок. Молодь відірвалася на дискотеці, а зрілі люди та пенсіонери проявили активність на полі – під час футбольного турніру. В одній команді – діти, в іншій – їх батьки та дідусі. А потім Сліпород грав з Некрасовом. Перемогла, як кажуть, дружба, адже це свято, а на ньому програвших нема. У виграші – усі, бо море позитиву отримав кожний учасник заходу. Апогеєм чудового дня стало величезне вогнище, розведене на знак завершення незабутнього насиченого радісними миттєвостями свята. Впевнені, що ці емоції та спогади мешканці маленького, але такого гарного села Сліпород, збережуть у своїх серцях та душах до наступної Трійці.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости