Новость из категории: Статті

У нас є свій Зеленський, кандидат в депутати

Минулого четверга був останній день подання реєстраційних документів кандидатів у народні депутати на дострокових парламентських виборах.

На офіційному сайті Центральної виборчої комісії по 159 округу на кінець цього дня значилося лише четверо: безпартійні самовисуванці Олександр АНАНЬЄВ з Годунівки та Костянтин ТОВСТУХА з Орлівки, що на Ямпільщині, ще один, член партії «Слуга народу», мешканець Кривого Рогу Віталій АНДРУХ, і, нарешті, Мішель ТЕРЕЩЕНКО, висунутий партією «Самопоміч».

Так картина породила в декого, як то кажуть, певні питання і сподівання. На рахунок останніх, гадаю, не особливо помилюся, висловивши припущення, що вони пов’язувалися здебільше з можливою відсутністю у списках прізвища відомого і чинного народного депутата. Усвідомлюючи повною мірою наївність таких забаганок, тим не менш, звернувся за роз`ясненнями до представника мережі «Опора» Славка ФУРСА. Той звернув мою увагу, що закінчення подання документів і закінчення реєстрації кандидатів – є, як кажуть в Одесі, дві великі різниці:

 

- Ось настане двадцять п’яте, коли завершується реєстрація, тоді й побачимо. Гадаю, у списку бажаючих обійняти посаду народного обранця в Раді з`являться й інші – знайомі, й не дуже, «гравці».

Так і вийшло. У остаточному переліку, розміщеному зараз на все тому ж сайті Центрвиборчкому, окрім згаданих, з`явився, насамперед, претендент №1 – самовисуванець Андрій ДЕРКАЧ. Йому складають компанію член партії «Воля народу» путивлянин Олег АНЧИН; наш земляк, депутат облради Андрій БОЖОК; «аграрій», директор НДІ луб’яних культур Ігор МАРИНЧЕНКО; партієць «Слуги народу» харків’янин Дмитро ШЕВЧЕНКО, і, нарешті, висуванець УДАРу кролевчанин Роман КОЗЛОВ. Окремо відзначимо ще одного кандидата по нашому округу - ЗЕЛЕНСЬКОГО Володимира Сергійовича, котрий балотується як самовисуванець. Кому цікаво: «наш» Зеленський народився 19 листопада 1985 року у Сумах, де проживає і нині, має вищу освіту та тимчасово не працює.

Варто зауважити, що ще 21 червня в Комітеті виборців України заявили: в одномандатних округах масово реєструються кандидатами президентські «клони» - зазвичай як самовисуванці, але в основних відомостях зазначають, що представляють громадські організації, благодійні фонди, приватні підприємства із назвою «Слуга народу». За інформацією КВУ, такі випадки зафіксували щонайменше на 5 округах.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости