Новость из категории: Статті

Віктор ЛИСЕНКО: інколи важливо зробити крок назад, аби потім – два кроки вперед

- Президентські вибори-2019 підвели риску під діяльністю на посаді очільника області пана Клочка. Можете дати коротку оцінку його роботі?
- Підсумок президентських перегонів багато в чому визначено тим, що людям обридла брехня влади протягом останніх років. Народ усвідомив: обрання Порошенка на найвищу державну посаду було помилкою. Приклад Сумщини в цьому плані є, мабуть показовим: промислове виробництво, по суті, в нокдауні, не розвивається малий і середній бізнес – рушії сучасної економіки, дороги розбиті, населення стрімко скорочується. З огляду на таке виглядає цілком закономірним, що відсоток голосів, відданих за Зеленського в нашому регіоні, помітно перевищує відповідний середній по країні – ось вам перше дуже красномовне свідчення «успіху» Клочка. Можливо у нього добре виходило торгувати млинцями, але управління областю - дещо складніша справа. Сумщина, яка завжди була, умовно кажучи, міцним середнячком, нині пасе задніх.

Є, однак, сфера, де шановний Микола Олексійович, дійсно, відзначився – особистого збагачення. Народ вдостоїв за це його «почесним» назвиськом Миколи Сталінградського – за зведені в рекордний термін особисті апартаменти на вулиці Героїв Сталінграду.
 
Втім, скидати відповідальність за згадані невтішні результати виключно на одного Миколу Клочка було б неправильним: тут дали про себе знати і системна криза після Майдану, і низка суб’єктивних моментів – таких, наприклад, як багаторічна присутність на Сумщині Андрія ДЕРКАЧА. Не секрет, що той методично вибудовує на наших теренах таку собі феодальну вотчину, і взяв під контроль місцеві правоохоронні структури. Є сподівання, що нинішнє державне керівництво відважиться, нарешті, навести лад на Сумщині й особливо у тутешньому силовому блоці, прибере всіляких «смотрящих».
- До позачергових парламентських виборів залишилося трохи декілька днів. «Батьківщина» завжди є помітним електоральним гравцем. Цього разу однак, як на мене, її присутність у політичному просторі відчувається слабкішою…
 
Я з таким трактуванням не згоден: наша політична сила залишається активною, тим більше що від цих виборів залежить, хто буде прем’єром, а Юлія Володимирівна, як розумієте, реальний претендент на цю посаду. «Батьківщина» змінила тактику. Останні президентські вибори остаточно переконали, що агітація наметово – газетно – буклетного формату народові, образно кажучи, приїлася. ЗЕЛЕНСЬКИЙ та СМЄШКО опиралися у своїй передвиборчій роботі на телебачення. Ось і Юлія Тимошенко з'являється останнім часом на телеекрані чимдалі частіше. Кожна її поява супроводжується зростанням рейтингу партії на 1-2%. Ще готуємо звернення з конкретними пропозиціями щодо покращення добробуту певних соціальних верств.
 
Щодо рідного мені глухівського одномандатного округу №159 – «Батьківщина» підтримує тут Дмитра ШЕВЧЕНКА зі Свеси – висуванця партії «Слуга народу». Закликаємо виборців віддати свої голоси за цю порядну, чесну, патріотично налаштовану людину. Дехто, прагнучи будь-що зберегти феодальні порядки та корупційні схеми на Сумщині, дуже боїться Дмитра Cтаніславовича Шевченка, 1977 року народження, мешканця Свеси, висунутого політичною партією «Слуга народу», і, гадаю, не без його участі на окрузі зареєструвався інший Шевченко – самовисуванець, з таким же ім’ям по батькові, але 1985 р. н., харків'янин, з дуже цікаво позначеним видом занять: «керівник проєктів у Приватному підприємстві "Слуга народу!».
 
Отже, «Батьківщина» - нагадаю, що це партія за №3 у партійному виборчому списку; партія що не кнопкодавить і ніколи не зраджувала своїм виборцям - працює на перемогу України, поборює місцевих князьків та не дає змоги закріпитися у нас, на кордоні з Росією так званому «русскому миру».

- До речі, коли вже пішло за «мажоритарну», яким бачите розвиток ситуації на 159 окрузі?
Вважаю, мажоритарні округи є розсадниками корупції у парламенті та державі взагалі. Нинішні вибори, як відомо, останні, коли депутатів до Верховної Ради обиратимуть за одномандатними округами та закритими партійними списками. Жаль, звичайно, що вибори - на мою думку, дуже потрібні для формування дієвої коаліції та нового уряду, проводитимуться за таким сценарієм, але, як то кажуть, маємо що маємо. Гадаю, за таких обставин люди повинні максимально зважено підійти до свого вибору. Збираєтеся голосувати за Деркача? Будь ласка! Це ваше право. Але спочатку візьміть до уваги, що у парламентському середовищі його чомусь називають «присоскою до бюджету», а за двадцять років депутатства він не посприяв створенню жодного підприємства. Останні п'ять років Деркач, вважаю, взагалі всіляко гальмував розвиток міста: ні доріг, ні субвенцій, жодної копійки інвестицій. І при всьому цьому – безкінечний піар. Проглядаю агітаційні документи Деркача, і просто вражають ті облуда та цинізм, з якими йому приписують досягнення, до яких він не має жодного відношення. Складається враження, Деркачеві важливіше побороти Терещенка, ніж допомагати глухівчанам.
 
- Центр округу - Глухів, ваше рідне місто, зараз знаходиться в дуже непростому становищі. Яким чином, на Вашу думку, і чи можуть взагалі вплинути на вирішення його проблем майбутні парламентські перегони?
Вважаю, головне й на цих парламентських перегонах, і наступних, місцевих – не допустити реваншу, повернення владних важелів до старої «регіонівської» команди. Заслуга Мішеля в тому, що разом зі своїми прибічниками зумів відсунути від керма колишню «партію влади», втілив у життя низку добрих започаткувань, витримує навалу Деркача. Водночас його «фантастична команда» наробила масу помилок. Її представники, вочевидь, не змогли своєчасно усвідомити, що політика – це, насамперед, мистецтво компромісу. Інколи важливо піти на поступку політичному опоненту – зробити крок назад, щоб потім зробити два кроки вперед.
 
Підготував Андрій КОВАЛЕНКО

 

Розміщено на правах політичної реклами

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости