Новость из категории: Новини / Новини з відео

Безпечне місто: відеоспостереження як мірило правдивості депутатів(відео)

Батьки вчать нас змалку бути правдивими. Правдивість - то, власно, найголовніше мірило людської моралі. Вважається, що брехня відкриває шлях іншим моральним вадам і збоченням – аж до злочину.

Чому ми про це? Як відомо, 20 серпня у котрий вже раз зірвалася сесія Глухівської міської ради – не вистачило кворуму, головним чином через масову відсутність депутатів з «Волі Народу». На сесії, між іншим, мало розглядатися 39 питань, в тому числі таких важливих, як прийняття бюджету, перетворення лікарні, узаконення землі, допомога багатодітним матерям, й т. ін. Для кворуму не вистачило лише двох народних обранців.

Тому секретар Міської ради Олена ДЕМІШЕВА стала телефонувати відсутнім, прохаючи їх зареєструватися для участі у засіданні. Врешті-решт зв’язалася і з представником «Волі народу» Миколою ХАЛЯВКОМ. Між ними відбулася ось така розмова:

О.ДЕМІШЕВА: Алло, Микола Олександрович, добрий день. А Ви де зараз?

М.ХАЛЯВКО: Я вдома.

О.ДЕМІШЕВА: А що з Вами? Щось сталося?

М.ХАЛЯВКО: Плохо мне.

О.ДЕМІШЕВА: Дуже-дуже погано? Тут не вистачає лише дві людини для того, щоб відбулася сесія.

М.ХАЛЯВКО : Погано дуже, потому что у меня головокружение, я ели по хате хожу.

О.ДЕМІШЕВА: Давайте я Вам викличу "швидку"?

М.ХАЛЯВКО: "Швидку"? Я "швидких" боюся.

О.ДЕМІШЕВА: Ви "швидких" боїтеся? А глухівчани бояться залишитись без лікарні.

М.ХАЛЯВКО: Ну, так, Ви ж її вже оставили без лікарні!

О.ДЕМІШЕВА: Ми не залишили без лікарні. Ми хочемо створити... щоб працювала в нас з січня місяця лікарня, а зараз не вистачає лише два голоси, дві людини, щоб прийшли виконувати свої депутатські повноваження.

М.ХАЛЯВКО: Елена Николаевна, Ви понимаете, что я больной человек?

О.ДЕМІШЕВА: Якщо Ви хвора людина, то Вам треба в лікарню. Я хвилююся дуже за Вас.

М.ХАЛЯВКО: Хорошо.

О.ДЕМІШЕВА: Вам викликати "швидку"?

М.ХАЛЯВКО: Я сам викличу, не переживайте.

О.ДЕМІШЕВА: Точно? Я проконтролюю.

М.ХАЛЯВКО: Хорошо, хорошо )))

О.ДЕМІШЕВА: Добре, дякую. Виздоровлюйте.

М.ХАЛЯВКО: Спасибо (життєрадісно).

Розмова відбувалася близько десятої ранку. А через декілька годин шановний Микола Олександрович попав у об’єктив камер відеоспостереження у місті, зокрема в районі ТРЦ «Юність», ТРК «Глухів», вулиць Ціолковського та Ковпака.

Нещодавно, за його словами, дуже хворий громадянин впевнено тримався за кермо свого легковика, причому поряд знаходилася дитина – хлопчик, якому, на вигляд, не більше 10 років. Якщо це дійсно так, то депутат Глухівської міської ради ХАЛЯВКО М.О., він же колишній керівник Глухівського ДАІ здійснив порушення Правил дорожнього руху, що забороняють садити на переднє сидіння дітей віком до 12 років, або чий зріст менший за 145 см.( ПДР, п. 21.11. б) ) Ще раз акцентуємо, візуально хлопчик поряд з колишнім шефом «даїшників» не підпадає під визначені критерії.

Пан Микола, до речі, виглядав досить жвавим і бадьорим, як для людини, котра декілька годин тому, як він сам говорив про себе, не могла нормально пересуватися всередині свого помешкання – ба, навіть ризикнув взяти до свого авто дитину. А ще – знову вчинив порушення п.15.9 е) ПДР, зупинившись на зупинці громадського транспорту біля «Олімпу».

Ось така історія. Відеоматеріали – чи, вірніше, зафіксовані ними факти – дійсно, вперта річ. Яка, до речі, демонструє справжню ціну слова деяких народних обранців, та їхнє моральне обличчя.

Юлій КАЗАРДЖИ




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости