Новость из категории: Новини / Новини з відео

Ганна П’явка: «Батьківщинне, рідне, сокровенне» (відео)

Мабуть, знаково, що поетеса презентує свої книги саме в бібліотеці, бо вона є постійним користувачем з найдовшим читацьким стажем – понад 30 років. Всі новинки творів сучасних українських письменників і поетів не проходять повз її увагу. Тільки в цьому році нею прочитано більше ніж 80 книг. А всього вийшовши на пенсію вона прочитала 1700 книг! В читальній залі «Великий тлумачний словник сучасної української мови» є її, можна сказати, постійною книгою, бо вірші потребують багато нових слів, інколи необхідно вірно знати їх значення. Саме, вийшовши на заслужений відпочинок, коли з’явилося трохи більше вільного часу, Ганна Іванівна і розпочала писати вірші.

А ще в бібліотеці вона є учасником багатьох заходів на різні теми - чи то про сучасну війну на сході нашої країни, чи про козаків та гетьманів, чи про значення лісу і кожного дерева в житті людини. Вона розповість і про цілющі властивості рослин, і як правильно заварити фіточай. Завжди виступить на літературних вечорах про письменників України. Ліна Костенко і Борис Олійник – це її мудрі наставники, саме від них вона перейняла любов до поезії. Презентація книги Ганни П'явки об’єднала декілька свят. 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек, Міжнародний день людей похилого віку (тільки краще сказати – «людей поважного віку») та одне з головних церковних свят Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, яке завжди сприймали радісно. Адже дівчата і їхня матір показали, що для людей, зміцнених благодаттю Святого Духа, недоліки тілесних сил не перешкоджають прояву сили духу та мужності. На презентацію завітало так багато прихильників її творчості, що бібліотека ледь розмістила всіх охочих. Ганна Іванівна розповіла, що нова книга складається з одинадцяти розділів.

Ще треба відмітити, що особливістю цієї книги є те, що майже до кожного вірша поетеса підібрала епіграф, і вже по прізвищах авторів можна судити – скільки нею прочитано книг. Великий патріот України з незгасимим почуттям любові до землі, де вона народилась і де живе, переживаннями за її сучасне і майбутнє, пройнята щирою любов’ю до людей, залюблена в чудовий розмай довкілля, Ганна П’явка винесла своїми віршами свої думки, почуття, одкровення на суд присутніх на презентації. Її вірші різносторонні, а почуття гумору притаманне їй замолоду. В першій книзі було декілька гумористичних творів, і в цій книзі буз гумору не обійшлося. Поетесу прийшли привітати багато друзів, користувачів бібліотеки, колег по перу. Їй дарували квіти і задушевні пісні, читали її вірші. Творчість Ганни П’явки визнана своєрідним скарбом для глухівчан, її називають народною поетесою, бо вірші, які вона пише – близькі кожному із нас, зачіпають струни сердець. Щирі і зрозумілі. Побажаємо шановній Ганні Іванівні міцного здоров’я, сили духу, ще багато радісних, щасливих днів, творчого натхнення, щоб ми прочитали ще не одну її книгу.
 
Ніна Шубнікова, завідувач відділом обслуговування Глухівської центральної районної бібліотеки.
Відео: Анатолія Бойко
 




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости