Новость из категории: Статті

Коли мрії збуваються

В Україні все більшого значення набуває громадсько-зорієнтована освіта, що демонструє нову освітню діяльність, яка сприяє створенню безліч можливостей для реалізації потреб громади. Сьогодні, як ніколи, новітня школа потребує сучасних підходів, що визначають успішність управління навчальним закладом, створюють позитивний імідж школи. Це процес двосторонньої взаємодії, в якому активну роль відіграє як навчальний заклад, так і громадськість. Саме завдяки такому партнерству на базі школи за ініціативою старшокласників з одного боку і підтримки ГО «Слоутська» відбулась значна подія: відкриття комунікаційного сенсорного екомайданчика п’яти чуттів: зору, нюху, голосу, дотику, смаку «Гармонія». Для школярів це не просто приємна подія, це реалізація їхніх задумів, їхніх мрій.

Це прекрасно що у час постійних стресів – відсутність гармонійної рівноваги, дефіциту фізичного навантаження, неправильного підходу до харчування, неспокійного сну, відмови від свіжого повітря, сонця – у школі з’явилася екологічна, естетично оформлена територія, яка служитиме для дітей та дорослих місцем, що надасть душевного спокою, позитивних емоцій, активності, бадьорості, а головне зміцнюватиме здоров’я. З метою підвищення теоретичного та науково-практичного рівнів педагогів, в рамках проекту відбувся фокус-семінар «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі». Для учасників семінару лідери учнівського самоврядування презентували свій проект та продемонстрували відеоролик «Будівництво екомайданчика». Педагогами закладу: Т.М Демченко, Л.П. Власенко, Н.М. Мирошниченко були проведені фрагменти занять з сенсорного розвитку дитини. Практичний психолог закладу Ю.С. Москаленко продемонструвала практикум з пісочної терапії.
 
Науковці Глухівського НПУ ім. О. Довженка з кафедри дошкільної педагогіки і психології С.А. Тітаренко та Т.В. Марєєва ознайомили з методичними аспектами реалізації освітньої лінії «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» та особливе значення екологізації різних видів дитячої діяльності. Методичні рекомендації з даної теми поширені серед педагогів області. Завдяки проектній діяльності ми поліпшуємо імідж школи, залучаємо додаткові людські та матеріальні ресурси для підтримки закладу та задоволення потреб, інтересів громади, поліпшуємо взаєморозуміння, довіру та взаємодію між представниками різних секторів громади. Наш заклад є ресурсом не лише для навчання дітей, але й центром активності громади, яка перебуває поруч. За підготовку і реалізацію проекту голова ГО «Слоутська» І.П. Кравченко вручив активній молоді сертифікат на краєзнавчу екскурсію до міста Львова.
 
Микола Гурець, Наталія Давиденко
Фото Наталії Давиденко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости