Новость из категории: Статті

Унікальні діти Індиго є уже і в Глухові!

Рахувати в уяві швидше калькулятора однозначні та тризначні числа – це не якась дивина, а реалії, які демонстрували хлопчики та дівчатка на сцені Районного будинку культури. Всі ці діти – учні міжнародної школи ментальної арифметики «Індиго», яка успішно функціоную по всьому світу, а в Україну прийшла лише 4 роки тому. У Глухові філія «Індиго» була заснована минулої осені.

І у суботу в Районному БК святкували річницю цієї школи. Грандіозне шоу з показовими виступами під назвою «Дивовижні діти», концертною програмою артистів школи мистецтв, мильною казкою від аніматорів, розіграш лотерей, суперпризів, багато подарунків та море позитивних емоцій – все це було в той суботній день у РБК завдяки директору філії міжнародної школи «Індиго» Ельвірі Халліуліній. Зі слів Ельвіри Венерівни, ментальна арифметика – це крута наука, а тому – досить дорога (700 гривень на місяць), та якщо брати глобально, то це дуже мала ціна за успіх дитини. Адже наука направлена на розвинення обох півкуль головного мозку людини, що дає змогу швидко думати, мислити, засвоювати іноземні мови, вже не кажучи про швидкість читання та сприйняття інформації. Тобто якщо звичайна людина у своєму житті використовує лише одну півкулю, то діти Індиго – відразу дві, тому вони і виглядають серед своїх однолітків унікальними дітьми.
 
На сьогодні в ментальній школі «Індіго» займається 26 глухівчан віком від 4 до 14 років. Найменший учень – Сашко Ковальов, якому лише 4 роки 6 місяців. Він є проектом школи, і на цій дитині Ельвіра Венерівна хоче довести всьому світу, що успіхів у ментальній арифметиці може досягти навіть таке маленьке дошколятко. Директорка запросила Сашка на сцену та ознайомила глядачів з його першими кроками і досягненнями на японських абакусах (рахівницях). Та коли почали демонструвати свої вміння школярі, глядачі взагалі були шоковані. Так, першокласник Кирило Смичок вирішував приклади в 10 дій за 1 секунду, а 10-річний Максим Целіков рахував трьохзначні числа, поєднуючи це з грою на гітарі. Всі, хто були в залі, з задоволенням насолоджувалися класичною музикою, а потім хлопчик назвав відповідь прикладу. Матвію Пархоменко – 8, він дуже активна дитина, тож всидіти на місці з абакусами йому важко. І Єльвіра Венерівна придумала вихід: рахувати можна в русі! На сцені Матвійко продемонстрував вміння рахувати трьохзначні числа і 10 дій, одночасно відбиваючи м’ячем по підлозі.
 
На екран дитина не дивилася, інформацію сприймала на слух - приклади диктувала ведуча. Потім група дітей у складі Влада Карпенко, Богдана Пилипенка та Кирила Максименка, яким по 11 років, поєднала рахування з фокусами. Хлопці перевертали воду у склянках так, щоб вона не розлилася, але на склянки у своїх руках не дивилися, бо були зосереджені на екрані з завданням: треба було складати та віднімати трьохзначні числа, виконувати багато дій. Школярі вразили всіх: і відповідь дали правильну, і вода залишилася на місці! Яскравим доказом того, що дитячий мозок – річ цікава, став виступ Артема Гололобова та Володі Трофименко, яким по 8 років, і вони лише один місяць займаються ментальною арифметикою. Ці діти продемонстрували просто незвичайні здібності і лічбі. Взагалі, під час усіх виступів на сцені дорослі намагалися рахувати приклади на калькуляторі, але не встигали: діти в уяві рахувати набагато швидше! За 2,5 секунди вони виконували завдання в 10 дій з трьохзначними числами, а їх батьки за цей час навіть набрати цифри не могли! Приємним моментом був розигриш призів та суперпризу – брендової чашки від клубу «Індіго».
 
Суперприз дістався найменшому індіжонку – Сашкові Ковальову! Малюк своєю рукою витягнув саме цей білетик з великої кількості інших! Зі слів Ельвіри Халліуліної, із 26 учнів школи ментальної арифметики майже всі – хлопчики. «Я вважаю, що це означає, що хлопці хочуть бути успішними в житті і заробляти на хліб не фізичною працею, а своїм інтелектом! І я впевнено заявляю, що всі ці діти обов’язково досягнуть високих успіхів, адже вони вже й зараз унікальні!».Директорка каже, що ментальна арифметика вважається крутою наукою, тож і коштує вона недешево. Бажаючих вкладати гроші в інтелект дитини в Глухові багато, але, на превеликий жаль, не кожен може фінансово потягнути міжнародну школу з оплатою 700 гривень на місяць. І все ж таки, Ельвіра Венерівна сподівається, що батьки зрозуміють важливість інвестування в успішне життя рідного сина чи доньки, передивляться сімейний бюджет та приймуть правильне рішення.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости