Новость из категории: Культура

Вечір-вшанування «Збережемо тепло душі»

Прекрасної осені в кожну школу приходить учительське свято. Це час, коли шелестить падолист і снує у полі мереживо бабиного літа, перед школою квітнуть чорнобривці. Учитель – професія унікальна. Подібної у світі немає. Всі професії починаються від учителя. Є особливий неписаний учительський статус – вчитель–ветеран. Цей той дивний стан, коли учитель по віку – пенсіонер, а душею – молодий, коли вже ніби на заслуженому відпочинку, а насправді серцем, думками, споминами – в школі, на уроці, серед колективу, дітей. Саме для вчителів пенсіонерів працівники культури села Дунаєць підготували вечір вшанування «Збережемо тепло душі».

Ведуча заходу завідувач бібліотеки вітає всіх присутніх зі святом, а учасники художньої самодіяльності, а саме ансамбль « Журавка», Сергій Саршаєв, Жанна Романенко, Діана Давиденко, Володимир Коваль дарують пісні. Минають роки, але завжди з глибокою вдячністю ми згадуємо вимогливих, по батьківські добрих, мудрих вчителів. Зі словами привітання від імені вчителів, які прийшли на цей захід виступила Ольга Євгенівна Картава. Вона як завжди подякували організаторам за вечір, а також прочитала свій власний вірш. А потім далі вперше за історію у день учителя було проведено церемонію нагородження премією « Золотий бублик».
 
Хоча бублики були не з золота, але всі залишилися задоволеними. Номінація «Мудрої книги та чарівного пера» була нагороджена вчителька української мови та літератури Н. О. Терещенко, номінація «історичної слави» дісталася вчителям історії О. Є. Картавій та І. М. Рибалко. Номінацію «Палке серце» удостоєний вчитель математики Г. Д. Романенко, а «Безмежний простір душі» вчитель військової підготовки В. Є. Василько. Був проведений інтегрований урок з різними формами навчальної та виховної роботи на тему «Учительська доля. Яка вона?» ставилися запитання і вчителі повинні відповідати, а якщо не знали то їм допомагали їхні учні. А потім за чашкою чаю вони поринули у спогади, В. Є. Василько згадав і записав всіх вчителів, які працювали в нашій рідній дунаєцькій школі. Так нехай учительська доля буде щедра на посмішки, як та золота осінь. Добра вам, щастя, сонячних днів, віри, надії та любові, дорогі наші вчителі.
 
Пинчук А. П. – завідувач КЗ « Сільська бібліотека» дунаєцької сільської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости