Новость из категории: Статті

День Воїна

Напередодні православного свята Покрови та Дня Воїна хочеться звернутися до Біблії, бо питань багато, а в Біблія дає нам відповіді на найважливіші. Кожен народ, кожна нація повстає перед вибором куди рухатись, який шлях розвитку обрати. Людство покинуло Рай бо не було для нього призначене й саме тому Бог створив плід пізнання добра та зла.

Коли український народ обрав Незалежність це був правильний вибір, ми вже вдруге покинули колиску рабства. Тільки Незалежність гарантувала нам захист, прав та свободу, тільки Незалежність оберігала від репресій, Голодомору та винищення культури. Так, ми пішли на зустріч невідомому, але ми будували державу не на голому місті як євреї. Адже ніхто не обіцяв євреям субсидії, безплатну медицину, пенсію. Сильні люди хотіли створити свою державу, бо саме через її відсутність єврейська нація в Європі отримала жахливі Нюрнбергські закони по остаточному вирішенню єврейського питання, еміграцію, Голокост Дахау, Освенцим. Новітній Ізраїль мілітаризована держава в якій кожний громадянин розуміє, що тільки надійні кордони та зброя гарантує безпеку та свободу. Сьогодні складно говорити про наслідки виборів 2019-го року та чи отримаємо ми мир будь-якою ціною. За п’ять років війни народився міцний інститут громадянського суспільства.
 
Це ті люди яким не страшно, це люди з державницькою позицією, це люди які свого часу опанували страх та здатні на пожертву. Це ті люди які не відмовляться від Первородства заради сочевичної юшки як герой біблейської причти Ісава. Нагадаю Ісава, був старшим братом перед Іаковом, себто мав право спадку, але знехтував за їжу дане Богом. Україні, нашому народу, було дане безцінне первородство, яке по суті є правом на землю, гідність та честь. Первородство це місце на землі, яке ніхто в нас не може забрати. Саме за цей скарб наші воїни віддають здоров’я та життя, саме тому вони не перестануть стріляти, а значить захистять свою землю та життя кожного з нас. 14-го жовтня по всій Україні пройдуть марші під жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, прапорами сили та боротьби Українські воїни та волонтери вшанують загиблих та покажуть тим хто ще не визначився, що іншого вибору ніж як захищати батьківщину в нас нема.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости