Новость из категории: Новини

Глухівські правоохоронці провели профілактичні бесіди та правові лекції не тільки із школярами району, а й з їхніми батьками.

Цього разу інспектори ювенальної превенції відвідали Сопицький навчально – виховний комплекс і нагадали учням та дорослим про небезпеку, яка може підстерігати їх дітей. Батьки – це найважливіші люди у житті дітей, тому через них можна донести важливу інформацію до неповнолітніх. Також, безпека дітей залежить не тільки від правоохоронців, а і від дорослих, які повинні виховувати та берегти своїх дітей. Тож на початку розмови поліцейські нагадали дорослим про відповідальність, яка очікує на них за правопорушення, допущені неповнолітніми, розповіли в якому віці наступає кримінальна та адміністративна відповідальність самих дітей.

Правоохоронці зазначили, що постійний контроль та увага за поведінкою власних дітей допоможуть вберегти їх від необдуманих вчинків. Під час бесіди із батьками було наголошено на те, що дорослі повинні обов’язково знати коло спілкування дітей та контролювати їх поведінку. Не дозволяти неповнолітнім знаходитися у питних, розважальних закладах, а тим більше вживати алкоголь та тютюнові вироби. Крім того, цікавитись інтернет – спілкуванням підлітків, адже у соцмережах існує дуже багато спокус та винахідливих зловмисників, які можуть нашкодити довірливим дітям.
 
А до учнів 1-8 класів «гості в погонах» прийшли вже не вперше. Такі зустрічі для школярів вже традиційні. Так, інспектор ювенальної превенції поліції Крістіна Демченко вкотре нагадала хлопчикам та дівчаткам правила поведінки на дорозі та поблизу проїзної частини, закріпила їхні знання з перетину дороги по пішохідному переходу та за його відсутності. Також поліцейська пояснила школярам, що ні в якому випадку не можна відвідувати водоймища без дорослих. Діти пообіцяли дотримуватись правил безпеки, не спілкуватись із незнайомцями та сказали, що знають слід телефонувати – на 102 в таких випадках.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости