Новость из категории: Статті

У глухівському магазині торгують простроченими на півроку вафлями

До кореспондента газети «Кур'єр» звернулася місцева мешканка. "Купила своїм дітям 8 і 3 років вафельки за ціною 5 гривен за упаковку, - розповідає жінка. - Принесла додому, і перш ніж дати ласощі дочці та синові, подивилася термін придатності. На одній пачці значилося, що він витік ще в червні, на іншій - в жовтні! Природно, я викинула ці вафлі собаці. А якби я не поглянула на дату? Страшно собі уявити, скільком діткам було вигодувано ці прострочені солодощі, адже, упевнена, далеко не кожен покупець дивиться на термін придатності!". Автор статті вирішила провести журналістський експеримент і відправилася у вказаний магазин.

За прилавком – молода продавчиня, років 30. Ввічливо поцікавилася, чого я бажаю. Почувши, що які-небудь недорогі вафельки, стала пропонувати ті, що по 9 гривень пачка. Узявши в руки товар, я уважно вивчала все, що на ній написане. Не знаю, чи здогадалася продавець про те, що дивлюся термін придатності? Судячи з її подальших дій - ні! Потому як коли я запитала, а чи є ще дешевший (адже глухівчанка називала саме вафлі по 5 грн!), співробітниця торгової точки протягнула мені з вітрини 2 пачки: "Ось, візьміть!». Я поцікавилася, чи смачні вони, і почула у відповідь, що, звичайно ж, їх так добре беруть! Після цих слів я почала шукати заповітну дату, і була приголомшена: термін придатності на одній пачці збіг ще 23 жовтня, а на іншій - 26! Дивлячись прямо в вічі продавцеві, я представилася та повідомила, що інформаційний привід (скарга читача), підтвердився. Жінка стала гарячково згрібати зниклий продукт з вітрини, виправдовуючись: "Та ми їх не продаємо, а просто забули прибрати!».
 
Які заходи будуть вжиті відносно керівництва і працівників магазину, залежить від подальших дій посадовців, що курують продаж продуктових товарів. Але, хай там як, а покупці завжди повинні пам'ятати: з яких би причин просрочка не реалізувалась в мазині (забули прибрати або навмисне його збувають), пропащий продукт нашкодить лише вам і вашим дітям. А магазин усього лише відробиться штрафом. Тож дбайте самі про своє здоров'я – уважно дивіться строк придатності.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости