Новость из категории: Новини / Новини з відео

СЕСІЙНІ БАТАЛІЇ (відео): Ватажок глухівської опозиції «зашарився» під Барну

Багато хто з нас, гадаю, не забув відомого епізоду з «виносом» з парламентської трибуни тоді ще прем’єра Яценюка депутатом Барною. Вчора під завісу сесійного засідання Глухівської міської ради сумнівні лаври кремезного національно-свідомого дядечка з Підкарпаття вирішив приміряти на себе Юрій Бурлака. У ролі жертви його незрозумілих зазіхань – не будемо стверджувати, що з сексуальним підтекстом, але зовнішньо дуже й дуже непривабливих, виступив головний лікар Глухівської ЦРЛ Анатолій КИЯШКО.

Тому пощастило завернути на «вогник», до напівпустої сесійної зали, де Юрій Олександрович зі своїми прибічниками, потихеньку розжарюючись від власних викривальних промов, проводили щось на кшталт фракційного засідання. Увагу Анатолія Івановича, вочевидь, привернула присутність на опозиційному чи то демарші, чи перформансі, голови комісії по перетворенню його закладу на комунальне некомерційне підприємство Сергія НОСКОВА. Той з трибуни пробував інформувати присутніх про тонкощі реорганізації глухівської медицини. Поява «чужого» на поміченій території, судячи з усього, викликала рефлекс відторгнення у ватажка. Анатолію Івановичу запропонували покинути приміщення, а потім… Свідки розповідають, що Бурлака кинувся на нього, й намагався схопити саме за те, що мацав свого часу у Яценюка Барна. Це підтверджує й сам постраждалий. Відеоматеріал з нападом на Кияшка FB-сторінки Глухівської міської ради зафіксував останній момент скандалу, коли «миршавенькі» Валерій ГАЛУСТЯН та Анатолій МОСКАЛЕНКО вдвох відтісняють «здорованя» Кияшка за межі сесійної зали. А ось на Миколу ЗАХАРЧЕНКА, котрий намагався відзняти на відео згадувані цікаві моменти, накинувся з матюками Володимир ГРИБ, і ледь не зламав у нього камеру. Зауваження та демонстрація Миколою свого журналістського посвідчення лише стимулювали брутальність Гриба.
 
Це й змусило Миколу написав заяву до поліції за фактом перешкоджання його професійній діяльності. Що може дійти до такої розв’язки, було зрозуміло вже на початку сесії, коли Бурлака почав відверто хамити головуючій – секретарю міськради Олені ДЕМІШЕВІЙ, та постійно спрямовувати обговорення в деструктивне русло. Його приклад негайно наслідували підлеглі. Діалог у сесійній залі ставав чимдалі більш знервованим. Часто доходило й до взаємних ображань. Опозиціонери постійно чіплялися за дрібні процедурні моменти, при найменшій нагоді «рубаючи» голосування. Один з яскравих прикладів – голосування з питань, що стосуються розвитку нового Центру надання адміністративних послуг. Схоже проект, який мав принести вигоду місту - понад півтора десятка обладнаних за останнім словом техніки робочих місць, масу комп’ютерного обладнання, меблів, й т. ін., на загальну суму близько 2 млн. грн., провалений – винятково за примхою опозиції. Щодо бюджету міста на 2020 рік – тут взагалі – суцільний глухий кут, і теж завдяки «Волі народу» та іже з ними. Маємо констатувати, що бюджет не прийнятий, і є всі підстави вважати, що прийматиметься так же складно, як і попередні. Згоди дійти депутатам вдалося з пари десятків нагальних питань – земельних, та прийняття деяких соціальних програм.
 
Микола Стороженко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости