Новость из категории: Новини

Дітям - сиротам надана компенсація від держави на придбання житла

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №616 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877» затверджено Порядок та умови надання у 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Відповідно до цього Порядку діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа, отримали право на забезпечення житлом. Право на отримання житла коштом грошової компенсації відповідно Порядку мають діти в порядку черговості взяття на квартирний облік.

Заяву про виплату грошової компенсації дитина повинна була особисто подавати до управління соціального захисту населення. Сумською обласною комісією було розподілено порівно кошти для місцевих бюджетів у сумі 344 тис. грн. Дитина, яка мала право на отримання компенсації повинна самостійно обрати квартиру у межах Сумської області. В м. Глухові міською комісією була визначена в порядку квартирного обліку одна особа з-поміж дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також зазначена особа ще була дитиною – інвалідом. Відповідно до Порядку вищезазначена особа була взята під соціальний супровід відділення соціальної роботи для сім'ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування Глухівської міської ради з метою надання допомоги у придбанні житла. Працівниками відділення соціальної роботи для сім'ї, дітей та молоді територіального центру була надана допомога особі у збору документів визначених у Порядку, підбору квартири, відкриття спеціального рахунку у Ощадбанку, оформлення документів у нотаріуса тощо. Також до відділення соціальної роботи для сім'ї, дітей та молоді територіального центру звернулась особа з-поміж дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Путивльського району з заявою про отримання допомоги у придбанні житла в м.Глухові. Працівниками відділення була проведена робота по алгоритму допомоги у придбанні житла. Отож, в кінці 2019 року двоє осіб з числа дітей - сиріт та дітей, позбавлення батьківського піклування зустрічали Новий рік у свої власних домівках.
 
За інформацією територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради населення Глухівської міської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости