Новость из категории: Культура

«Книга –це казкова лампа, що дарує людям світло на далеких і темних дорогах життя»

На цьому тижні Глухівська районна бібліотека спільно з міським територіальним центром започаткували соціальний проект «Книга –це казкова лампа, що дарує людям світло на далеких і темних дорогах життя»: цикл морально – психологічних бесід. Чому така назва? Бо є безліч книг, які можуть вивести людей з важких ситуацій; навіть, врятувати від найстрашнішого – смерті; подарувати радість, спокій; деякі з них перевернуть все ваше життя, надихнуть на нові звершення. Так було і в Людмили Шишко, коли вона прочитала книги Миколи Реріха, вивчила вчення живої етики. Тепер вона в постійному пошуку чогось нового і світлого.

І хоче поділитися своїми думками з усіма, хто цього забажає. Є таке поняття «бібліотерапія» - лікування книгою. Ось саме це і відбулося для відвідувачів терцентру. Людмила Володимирівна запропонувала кожному із них помандрувати… до самого себе. Знайти в своєму житті «зону комфорту» і «зону розвитку». Виявляється – тільки два відсотка людей на Землі хоче щось змінити в своєму житті, працювати над собою, вивчати незвідане і корисне для свого самовдосконалення, тобто покинути зону комфорту і ввійти в зону розвитку. Людмила Шишко, ведуча проекту, запропонувала перевірити, чи все правильно ми робимо в своєму житті. Для цього потрібно знати про значення семи законів: прибрати зі свого життя частку старого, щоб звільнити місце для нового (закон бідності); готовність втратити те, що належить вам, щоб отримати те, що потрібно (закон кровообігу); закон уяви – потрібно весь час думати про щось хороше, ще краще – написати про це на папері і перечитувати час від часу; закон таланту; закон дарування – якщо ви щось віддаєте з добрими помислами – то натомість отримаєте в десять раз більше; закон податку - Всесвіт забере сам , що йому потрібно; закон вибачення – якщо ви не можете пробачити оточуючим, то ви ніколи не будете здоровим і щасливим. Ще Людмила Шишко нагадала про українського вченого, якого знав увесь світ, академіка, прекрасного кардіохірурга Миколу Амосова, який прожив майже 90 років, і своїм прикладом довів, що старість можна подолати. Він утверджував: «Лікарі лікують хвороби, а здоров'я потрібно здобувати самому». Однією із перших книг, які допоможуть в житті, і які потрібно перечитувати не один раз, ведуча порекомендувала книгу Анатолія Скульського «СПАС. Роздуми на порозі тонкого світу», презентація якої відбулася в Глухівській районній бібліотеці в грудні минулого року та вже завоювала широку популярність у читачів. Потім мова пішла про друковані твори, які допоможуть вилікуватися словом.
 
Там на кожну хворобу розписані своєрідні «мантри» - короткі, позитивно натхненні фрази, які володіють потужною цілющою вібрацією, і вони можуть допомогти звільнити ваше тіло, розум і душу від будь-яких стресів. Це видання з особистої бібліотеки Людмили Шишко - книга біоенергетика, мікробіолога, генетика Олексія Куцела «Гармонія» та книга керівника Медичного центру Живого Слова академіка АН України Олександра Філатовича «Самооздоровлення живим словом». Про О. Філатовича радимо прочитати в журналі «Наталі» №8 за 2019 рік. Саме він винайшов метод інформотерапії Живим Словом і успішно лікує хронічні захворювання. До нього великі черги. Практикує він понад 20 років, за цей час лікування пройшли десятки тисяч людей. Його «звукони» на прохання громадян різних країн перекладені професійними лінгвістами. Книг в районній бібліотеці, які допоможуть вести здоровий спосіб життя за різними методиками оздоровлення свого тіла і духу, також є багато. Це видання таких авторів, як Володимир Леві, Дейл Карнегі, Борис Болотов, Іржі Томан, Василь Кархут, Джон Армстронг, Поль С. Брег та багато інших. Ще є декілька періодичних видань «Будьмо здорові», «Здоровый образ жизни», «Твоё здоровье», «Здоров’я та довголіття». Отже, в міському терцентрі пройшов своєрідний гурман- вечір, коли слухачі дізналися про користь кожної з представлених книг. Але це тільки початок розмови, адже щоб скуштувавши страву (а в нас – це – книга), потрібно дізнатися про всі її інгредієнти, тобто – потрібно книгу прочитати від першої сторінки – до останньої.
 
Ніна Шубнікова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости