Новость из категории: Статті

«Нєделя»: Носков хоче стати керівником і провести скорочення?

Нещодавно мені попалася стаття з газети «Нєдєля» про виступ мого колеги, керівника комісії з перетворення нашої лікарні на комунальне некомерційне підприємство Сергія НОСКОВА на засіданні фракції «Волі народу». Я туди не потрапив, через скандальний напад на мене її голови Бурлаки, якому допомагали його «соратники» по фракції МОСКАЛЕНКО й ГАЛУСТЯН, а тому про що говорив голова комісії з перетворення ЦРЛ на некомерційне підприємство дізнавався з публікації згаданого видання. З прочитаного там зрозумів, що шановний Сергій Володимирович дуже хоче стати керівником лікарні – негайно і зараз.

Це, за «Нєдєлєю», єдина причина, чому Носков вимагає, щоб статут майбутнього медичного підприємства затверджувала міська рада, а не виконком. Зауважу, що затверджувати має саме виконком, згідно з рішенням міської ради від 27 вересня 2019 р., за яке голосувала й фракція «Волі народу», перед якою виступав Сергій Володимимрович. І, зверніть увагу на ось таку фразу з «Нєдєлі»:

Він висловив побоювання, якщо це зробить нинішній виконком, то туди підпільно можуть внести пункти щодо повноважень головного лікаря. Комісія ж пропонує прописати, що до виборів директора нового КНП обов’язки головного лікаря виконуватиме голова комісії.

Вважаю, хтось когось дуже скомпрометував: або «Нєдєля» Носкова, або він сам себе. Людям ніколи не подобалися ті, хто будь-що прагне залізти у крісло керівника.

Взагалі я не проти щоб, Сергій Володимирович очолив наш колектив. Він добрий лікар і вмілий адміністратор. Але чому такий поспіх, яка в нього мета? Тут цікавий ось такий пасаж з «Нєдєлі»:

Щодо майбутнього Глухівської ЦРЛ – то воно примарне. Те, що будуть скорочення, – очевидний факт, але на сьогодні керівництво закладу відкрито не говорить про це. «Наша комісія не має повноважень когось скорочувати. Таке може зробити новопризначений директор. Але ми розуміємо, що без цього не обійдеться. Глухів – інша планета? Уже скорочуються відділення в Лебедині, Шостці, Кролевці, Білопіллі… У нас же про все тиша .

Читачу, і небезпідставно, може здатися, що Носков хоче стати (або його хочуть поставити) директором, щоб провести скорочення штату лікарні. Зараз колектив, і я, як його керівник, намагаємося зробити ВСЕ, ЩОБ НЕ СКОРОСЧУВАТИ ВІДДІЛЕННЯ, ШТАТ, ЛІКАРІВ, бо від цього залежить статус нашої лікарні – буде вона опорною, чи якимсь маленьким спеціалізованим утворенням. Гадаю, що для міста, для глухівчан є дуже важливим, щоб персонал лікарні не скорочувався. І для цього треба зробити все що можна.

А тепер питаю: а навіщо скорочуватися взагалі, чому цим питанням так переймається Носков, і чи переймається взагалі. Може цього дуже хочуть ті, що кричать гучніше за всіх, що вони противники медичної реформи, що хай залишається все як є. Може вони і противники, але хочуть скорочення. А чому? А ви не розумієте: лікарня – це не лише медики, які там працюють, і ліжко-місця, але й чимала нерухомість, капітальні будівлі, і земля практично в центрі міста, на які можна накласти руку.

Анатолій КІЯШКО, головний лікар Глухівської ЦРЛ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости