Новость из категории: Статті

Імунітет

18 березня 2014-го року після ретельно спланованої військовою операції, Російська Федерація анексувала Крим. За півроку перед тим, влітку 2013-го розпочалася економічна та жорстка інформаційна війна проти України. Першою жертвою цієї війни став кримський татарин Аметов Решат Мідатович. Знівечене тіло нещасного з численним ножовими пораненнями, виколотими очима та вирваним хребтом знайшли поряд з татарським селищем. Таким чином нова влада попереджала всіх хто був готовий чинити спротив окупаційному режиму. Минуло шість років, вбитих рахуємо тисячами. Лідер Росії ще раз був обраний президентом, а після змін до конституції стане вічним президентом. Ні епідемія коронавірусу, ні економічні провали цьому не завадять. Російське суспільство рухалося до диктатури 20-ть років.

Тихо проковтнуло три мішки з гексогеном під мирним будинком. Адже не могла влада підривати будинки зі своїми громадянами, та й взагалі то був не гексоген, а цукор. Нічого що версії не сходилися, у всьому винні міфічні терористи. А потім був Курськ. І я з усіма вірила в те, що весь Північний флот шукав підводний човен три дні на глибині 100 метрів та знайти не міг. Що там сталося, чому дірка в борті, чому ніс відпиляли та підірвали? І це проковтнули. Знищили незалежні медіа, чому вбили журналістів? Вбили дітей в Беслані, чому потравили в Норд-Ості? І це проковтнуло російське суспільство. А потім маленька Грузія на Росію напала. Україна то не мирні брати, а люті нацисти яких треба вбивати. .. І це проковтнуло російське суспільство… А як чудово «тренується» російська армія в Сирії. Ні, то не попелом дитячі трупи присипані, то брехливі журналісти брешуть на «миротворчу» російську армію. А тепер в Росії є цар. Назавжди.
 
І знаєте що я хочу сказати. Ми, українці, як нам не було важко, як нам зараз не важко, вже маємо імунітет до вірусу рабства. Ми завжди незадоволені своїми керманичами, це насправді дуже добре, ми рухаємось вперед. Натомість російське суспільство завжди забезпечувало себе таким керівництвом яке поводило з росіянами тому, що вони того заслуговували. Свобода це здатність захистити себе, свою родину, свою країну, свої переконання. Свобода це здатність тримати в руках зброю та мати відповідальність, бо тільки вільна людина може сказати: «Я відповідаю за все». Останні вибори нам показали, що ми не можемо перекладати всю відповідальність на когось, не можемо чекати Місію для розв'язання своїх проблем. Або ти господар своєї долі, або ти раб. Якщо раб, то не обурюйся на знищені гексогеном будинки, розстріляних дітей, санкції та зубожіння. Ми витримаємо все, ми не здаємося, бо нас сотні тисяч вільних, вмотивованих людей. А щодо коронавірусу? То треба прийняти те що 21-е століття дасть нам ще не одну пандемію, що зупинений вчасно вірус Ебола був набагато небезпечнішим. Якби Китай був вільною, демократично країною то ця пошесть не розійшлася по світу. Лікаря який діагностував вірус ніхто б не карав так жорстоко аби приховати правду від людей. Якщо подивитися на онлайн карту світової пандемії то одразу видно які країни вільні та в яких життя людини має значення для влади. Я повністю підтримую карантин, згодна з усіма обмеженнями. Буду зберігати спокій, носити маску та ретельно мити руки. Нам всім потрібно прийняти нові правила життя та допомагати один одному та виробляти імунітет.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости