Новость из категории: Статті

ЗНЯТТЯ КОРОНИ АБО СМЕРТЬ ПОПУЛІЗМУ

Для початку всім здоров’я. Здоров’я та душевного спокою. Коротко про пандемію в Італії. На Півдні прекрасної країни існує ціла резервація китайців, котрі працюють на економіку країни чітко та залагоджено й дуже вигідні італійській промисловості, бо китайські робітники не мають проф. союзу, медичної страховки, відпускних та всього того чим мусить уряд забезпечувати своїх працівників. Як й в усіх китайських резерваціях по світу в них відсутня злочинність, себто вони самі регулюють всі проблеми, така собі держава в державі. Зрідка до них заходять карабінери, але це стається у критичних ситуаціях.

Так сталося, що італійці на минулих виборах обрали уряд популістів, мабуть, найгірший за всю історію Італії. Після Нового року в одну точку зійшлися коронавірус в Китаї, нелегальні китайські робітники котрі постійно літали на батьківщину та завезли вірус, та уряд популістів. Саме тому й не знайшли нульового пацієнта, він тихо розчинився в резервації. Коли почались перші смерті уряд популістів не прийняв жодних заходів, натомість урядовці удавали, що все добре й викладали в соцмережі щасливі, безтурботні фото з ресторанів. Але вірус мав інші плати на сонячний півострів й почав вбивати тих хто не вірив в його існування. Навіть не був скасовуваний футбольний матч з Іспанією! Сотні іспанських вболівальників скупчилися на стадіоні, заразилися та повезли вірус додому. До речі, іспанці також довго не могли повірити в силу вірусу та продовжували сибаритський спосіб життя. В результаті військова техніка на вулицях та сотні трупів які вже нікуди дівати. Не хворію на конспірологію бо історик та знаю, що все було під сонцем й коли мені кажуть про світовий заколот згадую європейську бубонну чуму, англійську пітницю, три хвилі невідомого вірусу в Сибіру у 18-му столітті та й ще багато інших трагічних пандемій які насправді змінювали людство на краще. Тільки в ті часи це називали не світовим заколотом, а карою Божою. Сьогодні глухівські соціальні мережі наповнені прокляттями в адресу керівництва міста, але чому ті хто критикують не подумали про проблему ще місяць тому. Бо вже місяць тому керівництво шукало можливості по закупці масок та всього необхідного, але… Це правда, бо іноді ми спілкувалися до другої ночі.
 
На жаль уряд України, попри звернення РНБО, продавав засоби захисту за кордон тонами. Я вважаю це злочином проти свого народу й точно знаю, що українці не простять таких дій. Але це вже після карантину. З приводу готовності нашої лікарні. Одразу зазначу, що жодна лікарня України не готова до пандемії. Ті політики котрі 30 років грабували свій народ в страшному сні не могли уявити, що будуть лікуватися в Олександрівській інфекційній. Кияни добре знають як вона виглядає. Зазначу, що це майже клон глухівського інфекційного. Уявляю як людям які плювали на народ котрий їх обрав, страшно лежати та старезних, іржавих ліжках з жовтою постіллю та жахливими матрацами. Добре, що ніякі гроші не можуть перенести їх до Лондона, Мюнхена або в затишну Швейцарію. Добре, що їх з усіма награбованими мільйонами не прийме жодна країна світу. Добре, що вони зрозуміють до чого призводить популізм. Знімайте корони, шановні, ми вас з радістю зустрінемо в тому вольєрі який ви для нас побудували. А тим часом, коли Конотоп тільки у п’ятницю зробив замовлення на необхідну апаратуру, нам воно вже частково доставлене. Закуплено обладнання більше ніж на мільйон гривень. Був дискурс з приводу нових ліжок, але вважаю його недоречним, адже за новими законами допомоги олігархам бюджети міст суттєво втрачають у наповненні. Незрозуміло чому наші місцеві політики не оголосити водне перемир’я, а знов щось ділять і ніякий вірус їх не може зупинити. Здоров’я всім, та пам’ятайте, що краща вакцина від вірусу це ізоляція. Дуже надіюся, що наше місто омине лихо, як оминало майже шість років війни. Нарешті українське суспільство зрозуміє, що після армії, яка нас захищає, неймовірної поваги заслуговують лікарі які нас лікують.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости