Новость из категории: Статті

Великдень – за карантинними правилами

Минув Великдень. Його святкували не так як це зазвичай робили доти. Через коронавірус, зокрема, багато хто святив паски не у храмі, а, образно кажучи, на порогах власних помешкань. Священники різних конфесій виїжджали на оговорені раніше місця, і проводили обряд на місці. Святили й попід церквами, але з дотриманням всіх карантинних вимог: кількість парафіян обмежувалася, на всіх маски, безпечна дистанція тощо.

Попередньо до мешканців міст, сіл, селищ і містечок зверталися місцеві керівники. Вони закликали земляків дотримуватися карантинних заходів та залишатися вдома у святкові дні. Ось що зазначив, зокрема, голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО «Кожен із нас розуміє, що цьогоріч доведеться змінювати традиції. Якщо ж люди підуть на Великдень до церкви, це зведе нанівець усі досягнення карантину. Обмежувальні заходи – це вимушений крок, але саме вони можуть зберегти здоров’я та навіть життя. Я прошу всіх не випробовувати свою долю, тим паче, що створено всі безпечні умови для святкування Воскресіння Хрестового» Напередодні Великодніх свят паски будуть освячуватися на виробництві, потім їх можна буде придбати у крамницях, богослужіння транслюватимуться українськими телерадіоканалами. Відзначайте це величне свято у затишному родинному колі. Залишайтеся вдома.».
 
В такому-ж дусі витримані й інші подібні звернення посадовців. Виконком рекомендує утриматись від масових зібрань на Великдень і поминальні дні Виконавчий комітет Глухівської міської ради теж рекомендував народу утриматися від участі у масових зібраннях, розмістивши відповідне звернення на офіційному сайті Глухівської міської ради. Там рекомендувалося, серед іншого, обмежити пересування містом та перебування в громадських місцях у період вихідних і святкових днів, з 13:00 суботи до 6 : 00 вчорашнього дня, та перенести традиційне відвідування кладовищ на період після завершення карантину. До речі, обмеження, запропоновані глухівською владою, були дещо менш жорсткими ніж це мало місце в інших містах Сумщини, мешканцям яких, наприклад, заборонили виходити з дому від суботи до понеділка, аби не утворилося більш-менш значних скупчень. Народ дослухався цих порад. Ніде на Сумщині, наприклад, не фіксувалося інцидентів, подібних до того, що відбувся у Почаєві. Свята святами, карантин карантином, а життя продовжується. І, за традицією, одним з, вибачте за каламбур, життєво важливих питань для міста наприкінці квітня було , є, і, певні ще достоту довго буде його прибирання, з очищенням від антропогенних наслідків минулої зими, у вигляді стихійних сміттєзвалищ, пилових смуг вздовж бордюрів, і такого іншого.
 
Тож начальник управління житлово-комунального господарства та містобудування Марія Сегеда поінформувала щодо проведення протягом квітня-травня 2020 року щорічної акції «За чисте довкілля». За її словами, підвідомчу Глухівській міській раді територію розділено на дві частини. До першої увійшли Синявка, Веригіне, Сліпород, Заводська, Усівка, Білявщина, Родіонівка. За очищення цих мікрорайонів відповідає заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА. Наведення ж ладу на другій частині, що включає Скоропадський, Пушкінський, Вознесенський, Промисловий, Спортивний, Інститутський, Соборний, «Медичний», Чорнобильський, Павлівський, Трохимівський сад, Нову Греблю, вулиці Путивльська, Рильський шлях, Хреннікова контролюватиме керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ігор Карлов.
 
Робота з прибирання зосереджуватиметься на впорядкуванні підприємствами, установами й організаціями прилеглих і закріплених територій. Їх керівники мають самі визначитися, хто, коли та як прибереться - щоб і результат був, і нікого не наражати на небезпеку інфікування коронавірусом. Ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на околицях Глухова планують після завершення карантину. Марія Юріївна окремо нагадала, що пересічні громадяни також зобов’язані дотримуватися правил благоустрою та прибрати біля своїх помешкань.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости