Новость из категории: Статті

Щоб правильно обрати обідній стіл для кухні, потрібно пам'ятати про деякі особливості

Обідній стіл є важливим елементом на будь-якій кухні. У різних культурах він мав важливе значення, оскільки прийом їжі прирівнювався до сакрального акту. Чари столу для кухні можна відчути і в даний час, коли за ним збираються всі члени сім'ї за трапезою, розповідають про свої радощі, радяться, діляться планами на майбутнє. Тому дуже важливо правильно вибрати обідній стіл для великої родини, щоб він був комфортним і красивим.

При цьому, варто враховувати деякі важливі параметри, включаючи розмір кухні, конструкцію і матеріал. Вишукані крісла для кухні допоможуть підкреслити сучасний дизайн і дозволять всім предметам меблів працювати в контрасті.

Розташування

Щоб правильно обрати обідній стіл для кухні, потрібно пам'ятати про деякі особливості

Для великої кухні підходять в основному всі варіанти обіднього столу. Крім цього з'являється можливість варіювати не тільки розміри меблів, але і її розташування. Наприклад, якщо весь меблевий гарнітур знаходиться уздовж стіни, то стіл найкраще розмістити близько до протилежної. У разі, коли меблі має п - або г-подібну форму, то стіл рекомендується поставити в центр кухні.

Розміри і форми обіднього столу

Щоб правильно обрати обідній стіл для кухні, потрібно пам'ятати про деякі особливості

Для середніх розмірів кухні найкраще вибирати стіл овальної або круглої форми. Завдяки відсутності кутів, з'являється більше можливості не тільки для маневрів, але і розміщення великої кількості гостей. У невеликій за розміром кухні бажано поставити круглий стіл зі скляною стільницею. Це допоможе візуально розширити кімнату.

Що стосується розмірів столу, то його комфортна для трапези довжина і ширина повинна становити 60см х 40см. тому для столу прямокутної форми актуально співвідношення параметрів і місткості наступні:

  • стіл розміром 150х90см може вмістити від 4-6 осіб;
  • 200х110 см-до 8 осіб;
  • 260х110 см вміщує до 10 осіб;
  • 320х110 см вміщує до 12 осіб.

Столи овальної або круглої форми мають інші стандарти:

  • стіл в діаметрі 110 см може вмістити не більше 4 персон;
  • 130 см вміщує 6 персон;
  • 150 см вміщує не більше 8 осіб;
  • 170 см може вмістити 10 осіб.

Дизайн

Стиль обіднього столу залежить від дизайну кухні. Дерев'яні столи або виконані з каменю підходять для будь-якого інтер'єру. Скляні поверхні прекрасно поєднуються з будь-якими стилями, включаючи від хай-тека до класики. Пластик або метал можна використовувати в сучасному дизайнерському проекті.

Матеріал стільниці

Щоб правильно обрати обідній стіл для кухні, потрібно пам'ятати про деякі особливості

Даний параметр залежить від призначення столу. Наприклад, якщо планується лише проводити трапезу за столом, то підходить поверхню з дерева. Пластикова поверхня прекрасно підходить для приготування їжі, проте боїться агресивних чистячих засобів.
Керамічна поверхня поступово завойовує ринок. Вона не потребує особливого догляду, її можна просто протерти вологою ганчіркою.

Кам'яні стільниці виглядають престижно і не збирають мікробів. Однак через велику вагу кухонний гарнітур складно переставляти.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости