Новость из категории: Статті

Запорука затишку та комфорту – кухонні меблі

Кухня – мабуть, саме те місце в домі, де кожна сім'я проводить максимум часу. Спільні обіди та вечері, приготування їжі, сніданок за чашкою кави чи зустріч з рідними – ця кімната слугує справжнісіньким "серцем” оселі. Саме тому, варто подбати про те, щоб тут панувала спокійна атмосфера, а інтер'єр був продуманим до дрібниць. Найважливішим елементом облаштування кухні є кухонні меблі. Господині обирають їх надзвичайно ретельно: по матеріалу, конструкції, функціоналу та зовнішньому вигляду. Дехто обирає традиційний спосіб покупки, а дехто замовляє кухонні меблі в Brwmania.com.ua та інших інтернет-магазинах. Тож давайте сьогодні поговоримо про те, як обрати ці предмети інтер'єру для кухні правильно, а також не переплатити за це втридорога.

Запорука затишку та комфорту – кухонні меблі

Важливі характеристики кухонних меблів:

- матеріал виготовлення;
- форма та конструкція;
- особливості фурнітури;
- дизайн та зовнішній вигляд.

Помилково вважати, що лише меблі з натурального дерева є вдалим рішенням. У деяких випадках, зовсім навпаки. Деревина – примхливий та досить дорогий варіант, який завдає безліч клопоту під час прибирання. Тому рекомендуємо звернути увагу на більш бюджетні, та не менш цікаві альтернативи. До прикладу, кухонні шафки з якісного МДФ чи ДСП слугуватимуть багато років, радуючи простотою в догляді та красивим зовнішнім виглядом.

Щодо конструктивних особливостей кухонних меблів: тут усе дуже просто. Варто відштовхуватися від функціоналу вашої кухні. Якщо ви полюбляєте багато готувати, то усе навколо має бути максимально практичним, функціональним. Кухонні шафки та шухляди – обов'язково місткі, щоб необхідні речі були під рукою. Стільниці тумб – стійкі до гарячого та холодного, а також до механічних пошкоджень.

Корисна порада: подбайте про правильне розташування кухонних меблів. Господиням, які багато готують, знадобиться чудове освітлення робочих зон: варто розмістити кухонні тумби ближче до вікна. А у вечірній час, виручить зручна лед-підсвітка.

Якщо ж кухня у вас – "для краси” та прийому гостей, то на перший план виходить її зовнішній вигляд, а не функціонал. Тому немає сенсу переплачувати за тумби та шафи з максимально міцних, термостійких матеріалів. Вдалим вибором для кухні-зони відпочинку стануть: зручний кутовий диван, великий обідній стіл та декоративні елементи, які сприятимуть загальному комфорту.

Габарити кухні та меблі: що варто знати?

Простора, світла та затишна кухня – це мрія будь-яких господарів. Та в реальному житті, мусимо відштовхуватися від планування, яке вже є в нашій квартирі. Та не хвилюйтеся: навіть маленька кухня в квартирі зразка 80-х років може стати дуже комфортною, якщо обрати меблі правильно. Вдалий вибір для міні-кухонь:

- Кутові або однорядні гарнітури. Такі меблі допомагають економити цінні квадратні метри, але є надзвичайно функціональними, вмісткими та зручними.
- Стільці з м'якими підставками замість громіздких крісел та диванів. Якщо ж диван все-таки дуже хочеться, то надайте перевагу негабаритним моделям на тоненьких ніжках. Також вдало виглядатимуть в інтер'єрі кутові дивани.
- Світлі тони меблів – білий, бежевий, персиковий, світло-коричневий. Не зважаючи на популярний стереотип, такий гарнітур зовсім не важко мити. А у деяких випадках – навіть легше, ніж чорний, на якому видно найменшу пилюку чи відбитки пальців.

Якщо кухня у вашому домі – дуже простора, зверніть увагу на острівні кухонні гарнітури. Вони виглядають елегантно та чудово пасують до класичних інтер'єрів. Можна поекспериментувати й з кольором: темна, яскраві та світлі меблі виглядатимуть в просторій кухні однаково гарно.

Кухні-студії – справжнісінький простір для фантазії. Тут можна поєднати одразу декілька зон:

- Для приготування їжі – зі зручними тумбами, плитою, духовкою, холодильником та усім необхідним для того, щоб створювати кулінарні шедеври. Найважливіше в цій частині кухні – функціональність, зручність для господарів.
- Для обідів, вечер та сніданків – зона, де ви будете насолоджуватися власними кулінарними шедеврами. Тут не обійтися без великого стола, за яким зможе збиратися вся ваша родина.
- Для відпочинку – з диваном або кріслами-грушами, телевізором та поличкою для книг. Тут буде зручно проводити час після важкого робочого дня, насолоджуючись переглядом улюбленої телепередачі чи фільму.

Й невелике нагадування наостанок: прислухайтеся до себе та не бійтесь втілювати власні ідеї. Адже лише ви зможете створити ідеальний, продуманий до дрібниць інтер'єр, який на 100% відповідатиме вашим вподобанням. Дизайнерські поради – це лише підказки, а не точна інструкція. Бажаємо тепла та затишку у вашому домі!


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости