Новость из категории: Статті

Петро Нечмоня: йду на вибори щоб захищати, відстоювати права пересічної людини, громадянина України

(Петро Нечмоня, кандидат у депутати до Сумської обласної ради від ВО "Батьківщина").

Барвінкова гора Суходолу

Привітала мене з далини.

Я іду босоніж шляхом долі

І вдивляюсь в квітучі лани.

Суходіл. Мала Батьківщина. Озираюсь і бачу себе з юних літ механізатором і колгоспним водієм у рідному селі. Потім життя повело мене, як і хлопців мого покоління, по усіх усюдах і України, і колишнього Радянського Союзу.

Пройшов суворий гарт армійської служби, був студентом Одеського інженерно-будівельного інституту. З Південної Пальміри доля закинула мене на північ – у республіку Комі, де я «осідлав» крісло першого секретаря райкому комсомолу, згодом завідував райкомівським парткабінетом у тій же далекій від нашого краю автономній Комі.

Закінчивши вищу партійну школу у Ленінграді, повернувся в Україну, трудився на різних виборних посадах в Сумській і Одеській областях.

З 70-х років я – сумчанин. Де б не працював, які б Почесні грамоти не одержував, зокрема Верховної Ради України і Сумської облради, головне полягає в тому, що усе життя несу в душі любов до рідного краю. Люблю поезію і пісню, люблю співати задушевних українських пісень, люблю слухати народний спів, люблю рідну чарівну природу. Напевно, це заслуга батьків і моєї малої Батьківщини, адже рідна земля з її чудовими краєвидами – найпрекрасніше місце в світі, а мамина колискова й народна пісня, які я з душею виконував на аматорських сценах – то потужний стрижень виховання людини – гідного громадянина і справжнього патріота.

Зараз я депутат Сумської обласної ради від ВО «Батьківщина», докладаю всіх зусиль, аби Сумщина і моя мала батьківщина Глухівщина, мали впевненість у сьогоднішньому і завтрашньому дні.

З повагою ваш Петро Федорович Нечмоня.

ДЕПУТАТ СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ПЕТРО ФЕДОРОВИЧ НЕЧМОНЯ – СПРАВЖНІЙ МЕЦЕНАТ І БОРЕЦЬ ЗА СПРАВЕДЛИВІСТЬ

Мова – душа і цінність кожної національності, її святощі і найцінніший скарб… і доки живе мова – житиме й народ як національність…

Ми не повинні опиратися на суржикову мову, бо цивілізація і прогрес вчать людей не тільки нового в технологіях, але й вдосконалювати мову, в даному випадку – українську.

Глухів – студентське місто. У його вузах навчається багато молоді, а це – майбутнє України. Для надійного процесу навчання, будівлі потребують своєчасного ремонту.

Петро Федорович Нечмоня, ще не бувши депутатом надав свої кошти для ремонту даху Глухівського національного педагогічного університету.

Таку добру справу спроможний здійснити тільки справжній патріот. Минуло чотирнадцять років відтоді, як 2007 року перша «Українська хвиля» вдарила в північно-східний берег української цивілізації.

Чотирнадцять років – і це вже стало історією – як група творчої глухівської інтелігенції, об’єднавшись навколо члена Національної спілки письменників України П.В.Товстухи, піднялася на захист українського слова, красного письменства та національної історії на теренах колишньої гетьманської столиці, міста Глухова, утворивши літературно-мистецьке об’єднання «Українська хвиля».

У важкій українській сучасності, в умовах неоголошеної війни, автори «Української хвилі» активно долучились до громадянсько-патріотичної тематики, проблем української історії та літератури.

Та якими б різноплановими не були творчі доробки, їх об’єднує непідробна щирість і любов до рідної мови.

Нечмоня Петро Федорович з щирим серцем відгукнувся на прохання Петра Товстухи допомогти у виданні всеукраїнського, альманаху «Українська хвиля». Петро Федорович сказав: – Саме хвилі української поезії й пісні завжди надихали мене в буденному житті, у скрутну годину, у колі давніх добрих друзів давали мені силу й наснагу жити, творити, любити…

Депутат Сумської обласної ради від ВО «БАТЬКІВЩИНА» Петро Федорович Нечмоня надав кошти для видання книг нашому земляку, співцю, композитору, журналісту, славетному – Миколі Степановичу Єросі: «Шел тропой отряд ЧЕРВОНЫЙ», «Із чого зіткане життя».

Із чого зіткане життя ? –

Із вірності й любові.

З надією на майбуття –

І віри в Боже слово.

Глухів – древнє місто з глибоким корінням музичних традицій. Всесвітньо відомі композитори Максим Березовський, Дмитро Бортнянський, Юрій Шапорін… підкорили світ, а вони – наші земляки, уродженці Глухова.

Аби було на чому відшліфовувати віртуозність для учнів «Глухівської музичної школи мистецтв імені Максима Березовського» Петро Федорович Нечмоня подарував фортепіано. Тепер юні, талановиті глухівчани навчаються і вправно демонструють свої навички мешканцям Глухова та гостям міста. Керівництво і учні «Глухівської школи мистецтв імені Максима Березовського» щиро вдячні депутату Сумської обласної ради від партії ВО «БАТЬКІВЩИНА» Петру Федоровичу Нечмоні за прекрасний, дуже потрібний обдарованим дітям музичний інструмент – фортепіано.

Для нас, мешканців Глухова і району, а в цілому для всієї України Петро Федорович з групою депутатів від ВО «БАТЬКІВЩИНА» на чолі з Віктором Івановичем Лисенком профінансували і встановили прекрасну композицію з пам`ятником Тарасу Григоровичу ШЕВЧЕНКО.

Як справжній господар, досвідчений політик і патріот Глухівщини, Петро Фодорович Нечмоня відновив меморіальний комплекс у селі Суходіл.

Встановив пам`ятник двом братам Героям Соціалістичної праці – Іванченкам Івану Васильовичу та Петру Васильовичу.

По-господарськи надав своїм землякам матеріальну допомогу, аби відремонтували в селі Будинок культури, шкільний актовий зал.

Низький уклін Вам, шановний Петре Федоровичу, від земляків за організацію і матеріальну допомогу у відкритті національного краєзнавчого музею присвяченого Герою Радянського Союзу Другої Світової війни Батьосі Василю Апанасовичу у селі Суходіл, та пам’ятника бойовому генералу.

Від земляків Суходолу і всього Глухівського району Вам, Петре Федоровичу, щира дяка за встановлення пам’ятника легенді нашого краю – Миколі Степановичу Єросі,

Петро Федорович Нечмоня, наш достойний і гідний земляк допомагав і допомагає матеріально нужденним людям Сумщини.

Ми, мешканці Глухова і Глухівського району, творча інтелігенція вдячні Вам, шановний Петре Федоровичу, за величні справи на благо людства України.

Звертаємось до Вас, до мудрого і досвідченого політика, продовжити політичну справу, бути кандидатом у депутати до Сумської обласної ради від партії ВО «БАТЬКІВЩИНА» і стати ним, аби захищати, відстоювати права пересічної людини, громадянина України.

Підготував член Національної спілки письменників України – Петро Володимирович Товстуха

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости