Новость из категории: Новини / Новини з відео

Конкретні справи для людей Глухівщини + відео

(Програма діяльності депутатської фракції «Сила і честь» у раді Глухівської об`єднаної територіальної громади)

 Дуже багато тих, хто йде на місцеві вибори , особливо представників т.зв. партії владі, що майже тридцять років перебувала під різними прапорами … чи то при кормилі, чи, вибачте на слові, кориті, позиціонують себе «вмілими досвідченими господарниками». Наші розбиті дороги, засмічене довкілля, розорені підприємства, закриті сільські лікарні, школи та бібліотеки промовисто говорять і про їхню «досвідченість», господарський хист і професіоналізм. Нині, знову збираючись займати високі крісла, вони знову хвалять себе, розсипають щедрі обіцянки, водночас не пропонуючи виборцю переліку першочергових завдань, на вирішенні яких мають зосередитися у разі перемоги.

Конкретні справи для людей Глухівщини + відео

На відміну від них, кандидати в депутати Глухівської ОТГ від партії «Сила і честь» усвідомлюючи важливість системного підходу до вирішення наболілих проблем Глухівщини, розробили програму дій, де зазначені першочергові завдання, над якими працюватимуть, отримавши мандат народної довіри.

Пріоритетні сфери їх діяльності: економіка, культура медицина, освіта, сільське господарство.

Для забезпечення сталого економічного розвитку глухівська «Сила і честь» працюватиме над:

- Заведенням інвестицій у Глухів на будівництво підприємства по переробці молока в сухий концентрат для збуту на шоколадну фабрику в Тростянці.

- Створенням на базі сел обслуговуючих кооперативів для закупівлі та часткової переробки місцевої продукції для лікарні, дошкільних та учбових закладів. Кооператив не зазнає такого податкового тиску, що у підприємця, який займається виробництвом, а тому нижча ціна закупівель.

 

- Повною інвентаризацією землі – аби переглянути умови використання та подальшого передавання ділянок громади в приватну власність для ведення особистого селянського господарства, як це передбачено Конституцією України.

  У культурній галузі глухівська «Сила і честь» зосередиться над створенням на Глухівщині

  Центрів розвитку та дозвілля на базі відділу культури. Він включатиме дитячі зони, гуртки (в тому числі й для дорослих), організовуватиме концерти та тематичні вечори.

  Щодо медицини, глухівська «Сила і честь вважає за доцільне:

  По-перше, допомогти закупити медзакладам достатню кількість засобів індивідуального захисту від Covid-19, й медичного обладнання для порятунку уражених коронавірусом, а ще - забезпечити введення в експлуатацію обладнання для обстеження методом ІФА та придбання реактивів для безкоштовного обстеження населення.

  По–друге, зміцнити матеріально-технічну базу міської лікарні та її кадрове забезпечення. Це включає і придбання нового обладнання, і житла для медиків, і виконання вимог НСЗУ щодо отримання додаткових пакетів послуг. Результат – поліпшення рівня глухівської медицини, якості медобслуговування, підвищення зарплат лікарів та медперсоналу вторинної ланки за рахунок додаткових надходжень від НСЗУ.

  По–третє, добитися належного фінансового забезпечення рецептами пільгових категорій населення, матеріальної допомоги онкологічним хворим і тих, хто страждає на орфанні захворювання.

  По–четверте, забезпечити можливість часткового фінансування аналізів, зокрема біохімічного аналізу крові для онкохворих, та платних медоглядів.

  Для сільської медичної мережі

  Максимально підтримати ФАПи і забезпечити доступність сільським мешканцям кваліфікованої допомоги за рахунок ремонту доріг і запровадження зручного графіка громадського транспорту.

 У сфері освіти будемо працювати над

  Забезпеченням за рахунок місцевого бюджету:

  - медогляду вчителів та потреб закладів дошкільної та початкової ланки (1-4 класи) загальної середньої освіти на побутову хімію, частково - канцелярське приладдя;

  - Інвентаризацією та відновленням занедбаних шкільних спортивних і вуличних дитячих майданчиків;

  - Покращенням якості освітлення ігрових, класних кімнат, з заміною застарілого обладнання на сучасне.

  Також :

  Урегулюємо систему проходження профілактичного огляду дітей та учнів, проводити їх через тиждень після дня народження дитини, що зменшить навантаження на медпрацівників та дозволить уникати черг у медичних закладах.

  Вдосконалимо порядок підвезення дітей до закладів освіти.

  Запровадимо догляд дітей 2 – 6 років за тимчасової відсутності батків.

НА ДОДАТОК, ДУМКИ КАНДИДАТІВ

ЗЕМЛЯ

Олексій РУБАН, кандидат в депутати ради Глухівської ОТГ від партії «Сила і честь», балотується по третьому округу (Перемога, Баничі, Будища, Мацкове, Уздиця, Вікторове, Дунаєць, Сутиски, Щебри, Семенівка, Іонине, Калюжне, Кравченкове, Некрасове, Полошки):

- Вважаю, якщо закриваються в селі садочки та школи – село вже не існуватиме, тому що молодь виїжджає, і ніколи більше не повернеться, Щорічно сільське населення України скорочується приблизно на 150 тисяч осіб. Це - половина такого міста як Суми. Тому питання відродження українського села повинно стояти на першому місці для кожного відповідального політика.

Сьогодні на селі найсильніше відчуваються проблеми безробіття, низької якості освіти, охорони здоров’я та відсутності інвестицій у соціальну сферу.

Для селянина кожна копійка на рахунку, особливо, в цей скрутний час. Тож, орендна плата за земельні паї є вагомим внеском до сімейного бюджету.

  Вважаю, що орендарі можуть підняти розмір орендної плати. І хай не кажуть, що не мають коштів для цього, совість повинні мати! Люди заслуговують на те, щоб за свою землю отримували більш- менш гідну оплату. Гадаю, наш депутатський корпус, зможе вирішити і це питання.

СОЦІАЛЬНА УГОДА

Ігор БУРНОС, кандидат в депутати ради Глухівської ОТГ від партії «Сила і честь» балотується по третьому округу (Перемога, Баничі, Будища, Мацкове, Уздиця, Вікторове, Дунаєць, Сутиски, Щебри, Семенівка, Іонине, Калюжне, Кравченкове, Некрасове, Полошки):

- Знаю з власного досвіду про неабиякі проблеми з отриманням паїв, їх переоформленням при спадкуванні. Не розумію, чому аграрні фірми не допомагають людям в цьому – адже справа стосується їхніх майбутніх орендодавців. Впевнений, що кожна аграрна компанія може взяти на себе обов’язок допомагати людям в оформлені землі. Ба, більше - вважаю, що це їхній обов`язок. Політична партія Сила і Честь ініціюватиме запровадження нормативного регулювання щодо обов’язку аграрних фірм надавати матеріальну, та правову допомогу селянам в оформленні землі. Власник паю повинен укладати угоду з підприємством, щоб використовувати землю за призначенням та з зобов'язаннями у допомозі оформлення земельної ділянки надавати юридичну та фінансову допомогу в оформленні.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости