Новость из категории: Статті

Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади

Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиУсвідомллюючи своє покликання працювати для глухівської громади, для глухівчан - як мешканців міста, так і навколишніх сил, представники партії «Сила і честь» довго і предметно спілкувалися з земляками. Серед них були робітники, селяни, підприємці, управлінці, медики, вчителі, пенсіонери, тощо. Вони розповідали про свої проблеми, висловлювали думки щодо їх подолання. Це стало початком формування великого громадського запиту, який обіймає найважливіші сфери життя Глухівщини: економіку, культуру, медицину, освіту. Далі фахівці різних галузей, котрі співпрацюють з командою «Сили і честі» вивчали конкретні питання, робили розрахунки, обгрунтування. Результатом цієї масштабної і кропіткої роботи стали звернення від кандидатів в депутати ради Глухівської ОТГ від партії «Сила і честь» до майбутнього керівника громади з конкретними пропозиціями щодо поліпшення життя людей. Це не пусті прожекти – у разі нашої перемоги виконуватимемо все зазначене: методично, крок за кроком, використовуючи за призначенням кожну гривню бюджету громади. Тож пропонуємо ознайомитись, чим переймається вже сьогодні глухівська команда «Сили і честі».
Олександр БУЙКОВ, голова глухівської організації політичної партії «Сила і честь», кандидат на посаду голови Глухівської ОТГ
 
Е К О Н О М І К А
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади
На адресу глухівської організації партії «Сила і честь» надходять звернення мешканців щойно утвореної Глухівської ОТГ де зазначається, що для успішного розвитку громаді необхідно зосередитися на заохоченні інвесторів, відкритті нових виробництв, забезпеченні стійкого економічного зростання. Розглянувши їх, партійний актив СіЧ розробив програму економічного розвитку Глухівської громади на найближчі п`ять років, яка включає : - Заведення інвестицій у Глухів на будівництво підприємства по переробці молока в сухий концентрат для збуту на шоколадну фабрику вТростянці. - Створення на базі села обслуговуючого кооперативу для закупівлі та часткової переробки місцевої продукції для лікарні, дошкільних та учбових закладів. Кооператив не зазнає такого податкового тиску, що у підприємця, який займається виробництвом; - Повну інвентаризацію землі - аби переглянути умови використання та подальшого передавання ділянок громади в приватну власність для ведення особистого селянського господарства, як це передбачено Конституцією України. Пропонуємо винести ці питання на обговорення одного з найближчих сесійних засідань Ради Глухівської ОТГ, з перспективою внесення до програми соціально-економічного та культурного розвитку громади на 2020 – 2025 рр. Готові провести презентацію та надати детальне економічне обгрунтування відповідних проектів.
 
К У Л Ь Т У Р А НА С Е Л І
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади Мешканці сіл Глухівської ОТГ неодноразово зверталися до місцевих осередків політичної партії «Сила і честь» з проханням забезпечити їм культурне дозвілля, цілком справедливо вважаючи це запорукою збереження своїх населенних пунктів від вимирання. Глухівська організація СіЧ , вивчивши це питання та провівши всі необхідні фінансові розрахунки, розробила концепцію створення у селах, на базі відділу культури Глухівської громади, Центрів розвитку та дозвілля, що включатимуть дитячі зони, гуртки (в тому числі й для дорослих), та організовуватимуть концерти та тематичні вечори. Пропонуємо якомога скоріше винести питання про організацію Центрів розвитку та дозвілля у селах на обговорення депутатів на сесії Ради Глухівської ОТГ, з перспективою внесення до програми соціально-економічного та культурного розвитку громади 2020 – 2025 рр.
 

М Е Д И Ц И Н А
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади Усвідомлюючи необхідність поліпшення якості медичного обслуговування мешканців Глухівської ОТГ, місцева організація політичної партії «Сила і честь» обговорювала проблеми глухівської медицини з провідними фахівцями медичної сфери, в тому числі керівниками медзакладів та окремих підрозділів ЦПСМД , КНП «Глухівська міська лікарня», лікарями, представниками медперсоналу тощо. Результатом цих обговорень стало окреслення кола пріоритетних завдань, вирішенням яких дозволить нашій медицині вийти на новий рівень обслуговування мешканців Глухівщини та успішно протидіяти пандемії коронавірусу. Вважаємо що для цього потрібно: По - перше, допомогти закупити медзакладам достатню кількість засобів індивідуального захисту від Covid-19, й медичного обладнання для порятунку уражених коронавірусом, а ще - забезпечити введення в експлуатацію обладнання для обстеження методом ІФА та придбання реактивів для безкоштовного обстеження населення.
 
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиПо – друге, зміцнити матеріально-технічну базу міської лікарні та її кадрове забезпечення. Це включає придбання нового обладнання, житла для медиків, виконання вимог НСЗУ щодо отримання додаткових пакетів послуг. По – третє, добитися належного фінансового забезпечення рецептами пільгових категорій населення, матеріальної допомоги онкологічним хворим і тих, хто страждає на орфанні захворювання. По – четверте, забезпечити можливість часткового фінансування аналізів, зокрема біохімічного аналізу крові для онкохворих, та платних медоглядів. На селі конче потрібно всіми наявними засобами та ресурсами підтримати ФАПи і забезпечити доступність сільським мешканцям кваліфікованої допомоги за рахунок ремонту доріг і запровадження зручного графіка громадського транспорту. Пропонуємо якомога швидше організувати обговорення проблем глухівської медицини депутатами ради Глухівської ОТГ - для розробки спеціальної програми підтримки глухівської медицини. Зі свого боку, готові надати необхідне економічне обгрунтування та фінансові розрахунки.
 
О С В І Т А
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиРозвиток освітньої сфери є вкрай важливим для Глухівської об`єднаної територіальної громади. Разом з тим, у освітянській сфері накопичилося чимало проблем, які серйозно впливають на належне забезпечення навчально – виховного процесу, результати праці освітян, якість навчання, і, що теж є дуже важливим, здоров`я учнів. У зв`язку з цим місцева організація партії «Сила і честь», за участі авторитетних представників освітянської сфери розробила комплекс заходів на поліпшення умов навчання, виховання, медобслуговування , дозвілля дітей та учнів закладів дошкільної, початкової та середньої освіти, й умов праці – для самих педагогів. Серед них – забезпечення за рахунок місцевого бюджету: - медогляду вчителів та потреб закладів дошкільної та початкової ланки (1-4 класи), загальної середньої освіти на побутову хімію, частково - канцелярське приладдя; - відновлення занедбаних шкільних спортивних і вуличних дитячих майданчиків; - покращення якості освітлення ігрових, класних кімнат, з заміною застарілого обладнання на сучасне.
 
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиТакож вважаємо за доцільне: - врегулювати систему проходження профілактичного огляду дітей та учнів, проводити їх через тиждень після дня народження дитини, що зменшить навантаження на медпрацівників і дозволить уникати черг у медичних закладах; - вдосконалити порядок підвезення дітей до закладів освіти; - запровадити спеціальну послугу - догляд дітей 2 – 6 років за тимчасової відсутності батків. Наші пропозиції мають необхідне економічне обгрунтування , яке фракція партії «Сила і честь» у раді Глухівької об`єднаної територіальної громади може надати при обговоренні розвитку освітньої сфери та проекту підтримки освітньої сфери на одному з найближчих сесійних засідань ради ОТГ.
 
 
З Б І Л Ь Ш И Т И П Л А Т У ЗА П А Ї
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиНа адресу місцевої організації політичної партії «Сила і честь» надходять чисельні звернення мешканців сіл Перемога, Баничі, Будища, Мацкове, Уздиця, Вікторове, Дунаєць, Сутиски, Щебри, Семенівка, Іонине, Калюжне, Кравченкове, Некрасове, Полошки щодо збільшення розміру відрахувань за оренду паїв. Селяни мотивують це тим, що сьогодні саме на селі найсильніше відчуваються проблеми безробіття, низької якості освіти, охорони здоров’я та відсутності інвестицій у соціальну сферу. За таких умов для них на рахунку кожна гривня, і орендна плата за земельні паї є вагомим внеском до сімейного бюджету. Вважаємо, орендарі можуть підняти розмір пайових відрахувань. Люди заслуговують на гідну відплату за свою землю. Пропонуємо якомога швидше розглянути питання про збільшення орендної плати до кінця поточного року на засіданні ради Глухівської ОТГ.
 
ОРЕНДАРІ МАЮТЬ ДОПОМАГАТИ В ОФОРМЛЕННІ ПАЇВ
Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громадиМешканці низки сіл Глухівської ОТГ інформували нас щодо проблем з отриманням паїв, їх переоформленням при успадкуванні. Зазвичай вони вирішують їх самотужки, витрачаючи певні кошти і особистий час. Вважаємо за доцільне зобов`зати аграрні фірми надавати своїм орендодавцям відповідну правову допомогу, оскільки це стосується і їхніх інтересів. Впевнені, що кожна аграрна компанія може допомагати людям в оформлені землі. Пропонуємо запровадити нормативне регулювання щодо обов’язку аграрних фірм надавати матеріальну, та правову допомогу селянам в оформленні землі. Вважаємо, це питання слід винести на розгляд сесійного засідання ради Глухівської ОТГ. Власник паю повинен укладати угоду з підприємством, щоб використовувати землю за призначенням та з рекомендаціями надавати юридичну та фінансову допомогу в оформленні.

МОЛОДЬ І СПОРТ

Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади

Розвиток масового спорту – важлива ділянка соціальної роботи. Маючи славні традиції у цій сфері, Глухів, безумовно, потребує поліпшення своєї спортивної інфраструктури. Представники партії «Сила і честь», з’ясували у самих спортсменів, тренерів, клубних керівників, що, на їхню думку, треба здійснити, аби наш спорт нормально розвивався, а глухівські спортсмени – й надалі прославляли місто, робили його відомим на якомога ширшому просторі. Певні, при розумному підході це може обернутися для Глухова й певними економічними вигодами – за рахунок організації змагань високого рівня, проведення тренерських семінарів тощо.

Наводимо перелік конкретних пропозицій котрі, будучи втіленими в життя, на думку спортивних фахівців, забезпечать новий якісний рівень нашого спорту.

Партія «Сила і честь»: Працюємо для глухівської громади

ГО «Клуб Авіа – компанія» потребує сертифікації аеродрому, з електронним погодженням інструкції з процедурами з виконання польотів. Це дозволить здійснювати комерційні, медичні, туристичні перевезення, розвивати дельтапланерний, параплановий та парашутний спорт.

Для сертифікації громадська організація планує спорудити ангар, закрити периметр аеродрому та контролювати його камерами відеоспостереження, встановити шлагбаум. Допомога від влади: зробити об’їзний шлях до городів та кладовища, встановити вказівники, дорожні знаки, а також організувати дитячий майданчик і фотозону.

Міська федерація волейболу та клуб ім. К. Реви вважає за необхідне облаштувати спортивні майданчики для звичайного та пляжного волейболу, й повернутися до ідеї створення мультимайданчика у міському парку відпочинку. Нагадаємо що цей проект провалено зусиллями деструктивної більшості депутатів у міській раді в 2018 році. Мультимайданчик повинен бути оснащеним нормальними санвузлами, освітленням, системою відеоспостереження. На часі зараз і створення мережі вуличних тренажерів, подібних до встановлених на подвір’ї ЗОШ№3.

Представники ветеранської футбольної команда «Спартак» запропонували регулярно здійснювати преміювання за окремі високі спортивні досягнення. Цю ідею підтримали також В. Шумицький та Ф. Колтаков. Ще одна пропозиція ветеранів-спартаківців, підтримана Феліксом та Володимиром КОЛТАКОВИМИ - спорудженнянизки майданчиків для олімпійських видів спорту.

Федерація футболу в особі Валерія ШУМИЦЬКОГО пропонує довести до кінця будівництво спортмайданчика на стадіоні та спорудити ще один – спеціалізований, для гімнастів, на іншій стороні стадіону.

Футбольний тренер Дмитро ГАВРИШ вважає за доцільне збільшити фінансування виїзних матчів глухівських футбольних команд ДЮСШ, а також:

- завершити спорудження футбольного стадіону біля ЗОШ№6, зробити так, щоб він відповідав всім вимогам та стандартам;

- закласти гроші до міського бюджету для забезпечення участі глухівських футболістів у змаганнях місцевого, регіонального та національного рівня, в т. ч. на проїзд, харчування.

ФСК «Гармонія» пропонує:

- придбати сертифікований спортінвентар для проведення професійних змагань;

- презентувати висококласних глухівських спортсменів на бігбордах;

- створити умови для розвитку олімпійського виду спорту - важкої атлетики.

Для подальшого розвитку студії спортивних танців на пілоні PoleSportdancestudio "Freedom” необхідно:

- зробити внутрішній ремонт й утеплення спортивної зали стадіону, де розташована студія;

- вирішити питання фінансової підтримки виступів вихованців студії на місцевих заходах;

Брейк-данс коллектив HotUnity вважає за необхідне:

- надати можливість тренуватися в будівлі міського стадіону «Дружба», завершивши ремонт та утеплення під трибунних приміщень.

Гурткам технічної творчості Міського центру позашкільної освіти, судно- та авіамодельному необхідно:

-профінансувати ресурсне та технічне забезпечення для належної підготовки членів гуртків та подальшого просування на міжнародному рівні.

- надати можливість тренуватися та проводити змагання на аеродромі, заключивши договір про спільну діяльність.

Клуб «Глухів – Авто» гостро потребує місця для тренувань і змагань. Найбільш придатний для цього майданчик по вул. Вокзальній, неподалік офісу «Глухівнафтопродукт».

Партія «Сила і честь»вважає всі ці пропозиції цілком реальними. Необхідну кількість коштів можна виділити за рахунок припинення відмивання бюджетних коштів, зменшення роздутих видатків на представницькі заходи, впровадження енергоефективних технологій.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости