Новость из категории: Новини

Світлої пам'яті тобі Вікторе

25 жовтня на 64 році життя зупинилося серце у відомої в Глухові й за його межами людини – ВІКТОРА ВОЛОДИМИРОВИЧА ЗАЇКИ, вчителя історії Слоутського НВК, науковця, історика-краєзнавця, члена Національної спілки журналістів України, депутата Глухівської міської ради. Культурний розвиток Глухова не мислиться без його участі.

Після закінчення історичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка він майже 40 років працював старшим викладачем Глухівського НПУ і залишив про себе добру пам'ять у багатьох випускників і колег як науковець-дослідник, як талановитий педагог-наставник. Разом з тим він багато сил і енергії віддав реалізації проєктів, пов'язаних з історією і культурою нашого міста: проведення 1000-ліття Глухова, створення державного історико-культурного заповідника у м. Глухові, брав участь у створенні історико-педагогічного музею у педуніверситеті та краєзнавчого музею, проводив захоплюючі екскурсії…
 
В його арсеналі близько сотні наукових статей, організація газет «Освітянські обрії», «Соборний майдан». Він любив Україну і всією душею вболівав за її долю. Віктор Володимирович був учасником багатьох краєзнавчих заходів, які проводилися в Глухівській центральній районній бібліотеці. Друзі та колеги знають його як порядну інтелігентну людину, зразкового сім'янина, чуйного товариша, віруючу людину.
 
Світла пам'ять про нього надовго залишиться в наших серцях.
Друзі, колеги, бібліотекарі та журналісти.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости