Новость из категории: Інформація

16 листопада - День працівників радіо, телебачення та зв'язку!

День працівників радіо, телебачення та зв’язку встановлено Указом Президента № 667/94 від 11 листопада 1994 року на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України. За радянських часів професійне свято працівників телебачення та радіомовлення відзначалося 7 травня. Цю дату було встановлено 1945 року, під час святкування 50-річчя винайдення радіо Олександром Поповим. 1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада як професійне свято для теле-, радіопрацівників.

Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача Українського радіо. Відтоді журналісти та працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято. Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і таких важливих на сьогодні мереж інтернет-зв'язку. 16 листопада кожен українець, який включив з ранку телевізор або інтернет, що заглянув в поштову скриньку, послухавши новини по радіо в машині або маршрутці — символічно відзначає День фахівців, які щодня забезпечують йому можливість спілкування в повсякденному житті і простір для комунікацій в бізнесі.
 
Люди цієї професії не знають звичних для багатьох вихідних і свят, адже радіо- та теленовини виходять щодня, в будь-яку пору року та за будь-якої погоди. Вони роблять так, щоб у нас працювали мобільні телефони й інтернет, щоб ми були в курсі останніх подій. В день професійного свята вітаємо Вас з Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку та бажаємо всім вам професійного зросту, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя, натхнення і процвітання, здоров’я, гарного настрою сьогодні та завжди. Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані.
 
Колектив газети "Кур`єр+ТРК Глухів"


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости