Новость из категории: Новини / Новини з відео

Косуля на Пушкінській – не така вже і сенсація

Багато користувачів соціальних мереж сприйняли як маленьку сенсацію сюжет про косулю, котра днями мчала жвавою й велелюдною Пушкінською. Видовище, дійсно, незвичне, але, при глибшому ознайомленні з темою сусідства людей і тварин у Глухові, виглядає не таким вже і сенсаційним. Так, минулими роками неодноразово надходила інформація про візити цих тендітних лісових мешканок до заплави Есмані між усівським і веригинським мостами, або, полем, до самісінького дослідного господарства ІЛК.

Поява косуль , власне, не виглядає чимось гучним, якщо згадати, що у межах Глухова, на Усівці, за дамбою Чернецького озера, існує чимала колонія бобрів. Про щось подібне у іншому місті України з населенням в декілька десятків тисяч мешканців щось ніде не згадується. Глухів взагалі вирізняється фауністичним розмаїттям. Окрім косуль та бобрів, на його просторі можна зустріти і кам`яних куниць, лисів, тхорів, горностаїв, ласок, з птахів – куріпок, кедровок, великих диких голубів – в`яхирів, чапель, лебедів.
 
У місті також існує чимала, з півсотню особин, колонія сов. Далекого 1996 року автор цих рядків також особисто спостерігав на полях, прилеглих до дослідного господарства ІЛК ,і городах вздовж кінцевого відрізку Спаської виводок дрохв. Вони підгодовувались там листопад, що видався тоді напрочуд теплим. Освоюють Глухів і білки, яких вже можна побачити не лише у літньому парку, чи біля санстанції, але й центральних скверах та в садах на південній околиці міста. Яке пояснення любові диких тварин та птаства до нашого міста. У його межах розташовані доволі великі природні угіддя: заплавні луки, ліси, озера, очеретяні й верболозні зарості, з доброю кормовою базою. У місті також спокійніше, немає природніх ворогів, включаючи й тих, що на двох ногах – мисливців.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости