Новость из категории: Статті

Чи можна купатися на водоймах Глухова?

Літня спека відправила всіх охочих освіжитися на акваторії міста. Люди пірнають у прохолодну воду, яка є справжнім порятунком зараз, при температурі повітря майже 30 градусів. У Глухові місць для купання вистачає, озера та річки є в кожному мікрорайоні. Та чи безпечно приймати аква – процедури в них? Про це спитали у завідуючої санстанції Марини Матвієнко. Зі слів Марини Леонідівни, нещодавно відбулось дослідження трьох глухівських озер – Павлівського, Скоропадського та Чернечі.

Співрозмовниця стверджує, що всі аналізи в межах норми. Бактеріологічні, мікробіологічні та санітарно – хімічні показники не перевищені. Тож можна сміливо занурюватися у водичку і дорослим, і малим! Що ж стосується минулих років, то М. Матвієнко каже, що дійсно, була заборона на купання у зв’язку з поганою якістю води, але це вже під осінь, у серпні місяці. Причина – в поверхневих стоках, що збігають в акваторії з усього міста, а також – каналізаційних викидах. Але на початку літнього сезону таких явищ не буває апріорі ніколи, тож червень – ідеальний час для оздоровлення та укріплення імунітету. Педіатри стверджують, що дитина, яка не купається влітку, не може бути здоровою взимку. Тому що імунітет, необхідний для зимових морозів, виробляється саме завдяки під час водних процедур. Ніщо так не загартовує та зміцнює дитячі легені, як купання в озерах та річках. Тож якщо не хочете мати справу з постійними застудами та бронхітами – хутчіш ведіть малюків до водойми! Педіатри акцентують увагу на те, що діток, які не знайомі з озерами та річками, легко відрізнити від решти: вони дуже слабенькі та часто хворіють, адже зовсім не мають імунітету. Відмовки типу: «Та яке там нам купання, дитинча ж і так із застуд не вилазить!», лікарі вважають дуже помилковим. Адже саме купання і є єдиним порятунком для такої хворобливої дитинки.
 
Та і всім відомий Комаровський каже, що ідеальний варіант літнього відпочинку – це коли маля бовтається в воді, потім грається в піску, потім знову в воді, і – в пісок. Тоді проблем не буде ані з апетитом, ані зі сном, ані з гемоглобіном, ані з імунітетом. Щодо побоювань пускати синів чи доньок у «брудні Павлівські грязі», то спеціалісти та лікарі взагалі серйозно не сприймають ці аргументи, адже в озері купається майже весь Глухів, і всі живі здорові, офіційних випадків зарази не виявлено. Якщо когось щось обсипало, то причину треба шукати не на Павлівці, а в чомусь іншому.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости