Новость из категории: Новини / Новини з відео

Надія ВАЙЛО: простягаю руку всім депутатам + відео

Вчора, з настанням зими, відбулося перше пленарне засідання глухівської міської ради нового скликання. Це – ще один крок до формування Глухівської об`єднаної територіальної громади. На сесії зареєструвалися всі 26 народних обранців від міста та сіл, які незабаром увійдуть до складу нового самоврядного утворення.

Спочатку, за традицією, голова Глухівської ТВК Антоніна КАРПЕНКО оголосила результати виборів,представила депутатів, надавши вичерпну інформацію про кожного та вручивши посвідчення. Низка народних обранців виступили з трибуни, виклавши свої думки про роботу попереднього складу міської ради та висловивши низку побажань щодо роботи на майбутнє.

Далі взяла слово переможець мерської кампанії Надія ВАЙЛО. Вона склала присягу, подякувала глухівчанам, які прийшли на вибори і підтримали її, та зазначила наступне:

Мені би хотілось, щоб ті оплески, якими ви мене нагороджуєте, щоб їми мене і проводжали. Ваші оплески залежатимуть від того, як я буду працювати. Дійсно, хтось йшов сюди воювати, хтось – щось робити. Я прийшла працювати і запрошую всіх депутатів робити те-ж саме. Сьогодні пропоную забути, від яких політичних партій ми прийшли, сьогодні ми повинні бути єдиною командою, яка працює на користь нашої ОТГ. Я, як міський голова, простягаю руку, яка не приховує каміння, всім депутатам…Запрошую вас до співпраці. Я готова співпрацювати з усіма політичними силами. Ми повинні працювати на користь нашої громади. Роботи дуже багато, але ми повинні її виконати. Тому давайте не підведемо людей, які довірили нам свою долю.

Після урочистої частини перейшли до розгляду поточних справ. Як воно буває зазвичай, порядок денний першої сесії був досить насиченим: 34 питання,в тому числі обрання керівного складу міськради та виконавчих органів: заступників голови, секретаря міської ради, керуючого справами виконкому.

Зважаючи на дуже насичену програму депутат від «Батьківщини» Віктор ЛИСЕНКО запропонував перенести обрання, аби депутати мали вдосталь часу для вивчення кандидатів. Такої думки був і лідер «Слуг народу» Ігор ГРЕКОВ. Н. Вайло зауважила: часу на вивчення і додаткові обговорення у ради немає. Більшість депутатів погодилися з таким трактуванням, і затвердили запропонований порядок денний. Депутатам були представлені наступні кандидати: на посаду першого заступника голови, котрий відатиме економікою та фінансами – Олексія ТКАЧЕНКА, того що відповідає за ЖКГ – Валерія ГАЛУСТЯНА, соціально-гуманітарні питання - Маріанну ВАСИЛЬЄВУ, керуючу справами - Ларису ГРОМАК. Всі зазначені були затверджені практично одноголосно. Людмила ВАСЯНОВИЧ отримала підтримку від 18 депутатів за результатами таємного голосування і стала секретарем Глухівської міської ради. На сесії також затвердили повноваження старост і секретарів органів самоврядування невеликих населених пунктів, що увійшли до складу Глухівської ОТГ. Визначилися зі складом виконкому, до якого, окрім представників керуючого складу виконавчих органів громади, увійдуть всі сільські старости, приватні підприємці, депутат Сумської облради та представники громадськості. Вкінці сесії міської ради деякі з депутатів виступили з трибуни. Ось що сказав, зокрема, голова представництва Глухівського осередку політичної партії «Сила і честь» Олександр БУЙКОВ:

- Сьогодні – дійсно знаменний день – день початку роботи депутатів.
Гадаю, ми всі, незалежно від партійної належності, працюватимемо разом. Повністю поділяю точку зору, що такі ради як Глухівська, повинні максимально абстрагуватися від політики, зосередившись над подоланням вирішенням нагальних проблем, серед яких і наповнення коштами місцевого бюджету – тепер вже бюджету громади, і боротьба з коронавірусом, і, врешті, комуналка, де постійно роботи – непочатий край.

Відчуваю що у колег, присутніх у залі, є щире бажання впоратися зі всіма цими викликами. Тож, проголосували за запропоновані кандидатури секретаря, заступників, керуючого справами. Ми партія "Сила і честь" пропонуємо дієву підтримку, вручимо десять звернень з конкретними пропозиціями щодо забезпечення притоку інвестицій, створення нових підприємств, поліпшення якості медобслуговування, освітніх послуг, модернізації вуличного освітлення, вдосконалення системи збору сміття, тощо. Це не пусті прожекти. В їх підґрунті конкретні пропозиції - накази мешканців нашої громади, економічні розрахунки, матеріали ретельних фахових досліджень. Це не просто проекти, ініціативи – це, повторюю, воля наших виборців, наказ, який мусимо виконувати.

Сподіваюся на ваше розуміння і підтримку у цій справі. Саме вони визначать, як працюватимемо разом на благо нашої громади!

З інших питань слід відзначити затвердження передавання майна, будівель, що були на балансі Глухівської районної ради, місту. Серед останніх, зокрема, приміщення РДА та райради на Києво – Московській, районний будинок культури, тощо.

На завершення, підводячи підсумок роботи, Н. Вайло зазначила, що:
Шановні колеги! Так, саме колеги, так я називаю і хочу вас називати. Ця сесія продемонструвала, що у міській раді є більшість, є навіть дві третини. І я вважаю, це не ситуативно. Тому всім вам дякую за сьогоднішню сесію. Вона наочно показала, що можна працювати, якщо відкидатимемо всі політичні амбіції, і думатимемо про благо міста, благо села, благо людей, які довірили нам з вами. Я налаштована саме на це, налаштована на конструктивну працю з усіма депутатами.

Вл. інф.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости