Новость из категории: Новини / Новини з відео

Сергій МІНАКОВ: «Працювати чесно і відкрито» + (відео першої сесії Есманьської громади)

Через декілька тижнів після місцевих виборів стартував процес структурування нових об'єднаних територіальних громад. Так, цього понеділка відбулося перше пленарне засідання сесії Есманьської селищної ради, яка об’єднана десять сільських та одну селищну раду північної частини Глухівщини. В ньому взяли участь 20 з 21 депутатів.

Сергій МІНАКОВ, прийнявши на себе головування після оголошення результатів головою територіальної виборчої комісії Наталією ВАКУЛЕНКО та складання присяги, зазначив, що цей день увійде в історію, як початок відліку існування незалежної Есманьської громади. Він пообіцяв чесно виконувати свої посадові обов'язки, та що її керівництво працюватимемо максимально відкрито:
- Маємо великі плани. Від людей приховувати нічого не будемо. Гадаю, все у нас буде добре. Ми повинні довіряти один одному, приймати рішення разом, і наша відповідальність за цю громаду – також разом. Політичні ігри минули з закінченням виборів. Сьогодні нема ніякої політики, тож просто працюватимемо над розвитком нашої громади.

У порядку денному сесії головні питання стосувалися визначення структури управління громадою та обрання керівного складу. Почали з таємного голосування за секретаря ради. С. Мінаков запропонував на цю посаду Валентину ЖЕБУ, відрекомендувавши її як досвідченого фахівця зі значним досвідом роботи. Отже, її і затвердили сімнадцятьма голосами народних обранців. Керівником апарату Есманської селищної ради стала Наталія ГАБЕНКО. Заступником голови було затверджено Галину Фільченко.

Важливим моментом було визначення персонального складу та керівників постійних комісій. За підсумками обговорення депутати довірили бюджетну комісію Сергію АХРОМЕЄВУ. Іншу, що опікується дуже складною житлово – комунальною сферою, очолюватиме Олександр ЛЮЛЬКОВ. «Соціальною» комісією керуватиме керівник Есманського опорного НВК Ганна ЧМИРЬКОВА. Микола НОВИКОВ з колегами буде відповідати за питання депутатської діяльності, етики, законності та правопорядку.
Сесія затвердила старост. Перш ніж запропонувати кандидатів у передбаченому законом порядку, Сергій МІНАКОВ зазначив, що зробив все, аби процедура їх визначення відбулася максимально відкрито: відвідав кожне село, дослухався думки людей, з усіма контактував:
- Жодних кулуарних домовленостей немає ніде, депутати були присутні на зборах. Вони підтвердять: все діялося відкрито, чесно, і кожні наші збори закінчувалися тим, що люди аплодували.
Я обіцяв людям, що в кожному селі щороку голова громади, депутати від населеного пункту, старости звітуватимуть про свою роботу. Дивитимемося людям в очі, і дай Боже, щоб свої очі не опускали перед ними. Вийде у нас – добре, не вийде – хай люди нам роблять оцінку.

 
У підсумку, рішенням сесії на посаді старостів затверджено: у Студенку–Петра ЄРЕМЕНКА, Сопичі, Потапівці – Василя УШАЧОВА, Бачівську та Товстодубовому – Лідію ЮЩЕНКО, Вільній Слободі та Малій Слобідці – Валерія ЛУК'ЯНЕНКА, Кучерівці та Харківці – Володимира ГРИШАНОВА, Пустогороді, Смолині, Смикарівці та Ходуні – Тетяну М'ЯЧИК, Суходолі, Кореньку, Тополі – Аллу ГЕЙКО, в селах Уланове, Комарівка, Біла Береза, Сидорівка – Геннадія КОНЮХОВА, у селах Фотовиж, Баранівка, Муравейня – Володимира ЗІНАКОВА, старостою села Яструбщина – Надію ГОНЧАРОВУ.
Звісно, на першій сесії, тим більше ради нової громади, роботи вистачало. Однак, її керівництво не оминуло увагою й такі моменти, як святкування Нового Року. Сергій МІНАКОВ зауважив на цей предмет таке:
- Пандемія пандемією, а свято має бути – звичайно з дотриманням всіх засторог і обмежень на період пандемії. Вважаю, кожне село має організувати свято у себе – щоб першого січня в тамтешньому Будинку культури лунали музика та спів, щоб була добра святкова програма, підготована місцевими художніми керівниками.
Голова пообіцяв, що особисто поздоровлятиме земляків з Новим Роком. Відвідає всі села, розпочавши з Есмані.

Вл. інф.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости