Новость из категории: Культура

«Бібліотека Сержанта» в ліцеї-інтернаті!»

«Бібліотека Сержанта» прибула по обіді 25.02.21 (четвер) до Глухова тоді, коли туман, як передвісник скорої весни, розсіявся серед снігових заметів, перетворився на воду... ГО «Реформація» (м. Київ) розпочала співпрацю з КЗ СОР – Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою у серпні 2020 року і, завдяки вірі колективу освітнього закладу і безпосередньо директорки Ірини Терещенко в те, що успіх проекту не просто можливий, а безумовний результат, бо є виконанням місії служіння, що стала по-справжньому продуктивною. На цьому та на патріотично-виховній спрямованості проекту акцентували увагу під час зустрічі в фойє ліцею-інтернату.

Виконавчий директор ГО «Реформація» Антоніна Артамонова констатувала виконання чергового етапу місії, розпочатої ідеологом і натхненником проекту «Бібліотека Сержанта» Владиславом Кириченком, головою ради Громадської організації. У складі делегації, що завітала з Києва до Глухова аби передати цінний вантаж, разом з пані Антоніною прибули: Сергій Фоменко (Фома, лідер гурту «Мандри»), Олександр Чуб, ветеран АТО, громадський діяч. До складу цінного гранту увійшли 750 книг від видавництва «Наш формат». Презентація проекту відбувалась у сучасній медіатеці ліцею-інтернату, зібрала обмежене через карантин коло ліцеїсток і ліцеїстів, представників місцевих ЗМІ, зацікавлених гостей. На захід аби засвідчити значущість події прибули представники Глухівського територіального центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Віктор Самонов і фахівець Євген Джусупов. Відкриваючи презентацію, директорка ліцею-інтернату Ірина Терещенко висловила переконання в тому, що лише людина, яка читає, може досягнути успіху в житті, виховати в собі почуття любові до рідної мови та землі.

Книги, що увійшли до комплекту гранту, є без перебільшення систематизованим згустком світової культурно-політичної думки, теорії військової справи, здатним творити чудо по відношенню до читача. Імена-образи Черччіля, Рокфеллера, Поповича, Маккейна, Талеба, Пітерсона, Петлюри, Стуса та інших в книгах, що говорять історичною мовою фактів, оживають, зацікавлюють аж до захвату. З виступів гостей звучало, що інтелектуальний ресурс є базовим для досягнення балансу між дисципліною (порядком і обмеженням) і критичним мисленням (свободою і правом) в умовах військово-спеціалізованого освітнього закладу. Вся привезена література українською мовою. Можливість аби скористатись книгами тепер буде реально доступною в бібліотеці ліцею. Після презентації гості могли у вільній атмосфері, гуляючи територією і приміщеннями закладу, поговорити з дітьми, представниками педагогічного колективу, поділитись враженнями, цікавим досвідом, сфотографуватись. Дізнавшись, що серед гостей є відомий український співак і автор пісень – Фома з гурту «Мандри», діти прагнули стати володарями автографів...

Що може бути простіше? Будь ласка! …Час плинув швидко, а десь в небі над будівлями ліцею-інтернату квадрокоптер (дрон) фільмував з висоти польоту птахів те, як приходить до прадавнього міста на півночі України весна. На згадку про незабутню подію... Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою потребує подальшого розвитку матеріально-технічної бази освітнього процесу аби бути постійно відповідним запитам і очікуванням дітей, вимогам Концепції «Нова українська школа», своїй спеціалізації. Символічно, що саме книги з «Бібліотеки Сержанта» стали реальним кроком-доробком у просуванні на шляху до створення якісних сучасних умов для самореалізації і розвитку, виховання патріотичної особистості майбутньої еліти країни. Не першим і не останнім, бо – постійний процес, на якому сконцентровані зусилля колективу освітнього закладу.
 
Володимир Любивий, офіцер-вихователь.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости