Новость из категории: Новини

Вознесенське кладовище: нова огорожа і старовинні підземелля

Шість днів знадобилося глухівській фірмі «Еталон часу» для демонтажу залишків старої огорожі, планування території та встановлення нового парапету Вознесенського кладовища. Серед іншого, по ходу справи витягнуто і відвантажено приблизно 80 куб. м. струхлявілої цегли і стверділого вапнякового розчину. Все це вивезли десятьма ходками потужні КРАЗи на найближчі вулиці, для підсипки.

Як повідомив керівник «Еталону…» Євген ТІЩЕНКО, роботи планувалося завершити до Проводів, але працівники проявили ініціативу, пришвидшили темп, і вже на Великдень сто метрів кладовищенського узвишшя вздовж вулиці Білявського прикрасила нова світла ажурна огорожа з майже півсотні (48) бетонних секцій. Декілька з них, коштом самих підприємців, виведено на межу з ділянкою місцевого старожила.

Цікавим моментом стало виявлення під час монтажу двох старовинних підземних приміщень. Думки щодо їх призначення розділилися: місцеві мешканці вважають, що це входи до підземель старої фортеці, яка стояла тут ще за гетьманських часів, а співробітник НЗ «Глухів» Олександр МІРОШНИЧЕНКО - залишками старовинних склепів.
 
Автор фото Євген Тіщенко
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости