Новость из категории: Статті

Україна готується до активного протистояння з Росією та до чого тут Глухів

Останнім часом у ЗМІ почастішали матеріали, автори яких акцентують увагу на начебто слабкості та падінню зовнішньополітичного впливу Росії. Нещодавно, наприклад, прочитав дуже оптимістичний пост, як легко китайці, турки та Токаєв «вигнали» Путіна з Казахстану, Захід – ствердився в рішучості «не здавати» Україну, ну а російська верхівка – впала в неадекват.

Тут слід зазначити, що «компліменти» Токаєву з боку Піднебесної , після якої ОДКБ, дійсно, стало робити ноги з країни казахів, несуть важливий зміст. Обіцянку допомоги в протидії "кольоровим революціям" - китайська дипломатія вперше вжила цей суто російський термін – цілком можна вважати й підштовхуванням , якщо не примусом Путіна до нападу на Україну. У цьому зв’язку варто звернути увагу, наскільки швидко стали загострюватися відносини Москви та Заходу зі стабілізацією становища в Казахстані.
 
Об’єктивно агресія РФ проти України вигідна Китаю, бо відволікає увагу Заходу від Тайваню, у разі успіху нівелює вплив США у всьому світі, і, безперечно, дуже послаблює саму Росію. Може скластися, що ешелонам з військами та озброєннями, котрі Російська Федерація перекидає під наш кордон з Далекого Сходу, повертатися вже буде просто нікуди. Щодо Заходу, той напевне нас не кине – як, скажімо республіканську Іспанію на поталу фашистським режимам, або Чехословаччину . Втім і розраховувати на якусь адекватну підтримку нам не варто. Навряд чи хто задіє на захист України, скажімо, бойову авіацію п’ятого покоління, або сучасні системи протиракетної оборони. «Джевеліни», «Стінгери», «Хамві» з кулеметниками – дадуть напевно, допоможуть розгортати партизанський рух – як у Польщі після її окупації нацистами. І все. Далі – самі. Такі на жаль реалії. Хтось може докинути, що вони не мають прямого стосунку для нашого невеликого Глухова, де й без цього проблем – повний віз і ще трохи. Зайві проблеми нам, дійсно, ні до чого, але … скільки там кілометрів до Катеринівки? Не виключено, незабаром кожний глухівчанин робитиме життєво важливий вибір. І тут, дійсно, варто не боятися або розслаблятися, а вірити в Україну.
 
Степан Андрієнко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости