Новость из категории: Новини

🔸 У Глухові перейменовано вулицю Пушкіна: віднині одна із центральних вулиць міста носитите ім’я легендарного глухівчанина Ігоря БІЛЕВИЧА

Відповідне рішення після громадських обговорень і висновку комісії з питань перейменування вулиць та інших об'єктів, які пов'язані з державою-агресором чи історією російсько імперії та СРСР, на останній сесії міської ради прийняли депутати. 

🔸 У Глухові перейменовано вулицю Пушкіна: віднині одна із центральних вулиць міста носитите ім’я легендарного глухівчанина Ігоря БІЛЕВИЧА

🔸 Ігор Білевич був непересічною видатною особистістю,  великим талантом, патріотом, педагогом, козаком.
Він жив Україною, любив Україну, відроджував і пропагував традиційне мистецтво України, розвивав освіту України, боровся за Україну. Це була людина абсолютно своєї епохи із золотими руками, гарячим серцем і непохитною громадянською позицією. Пари зі студентами, робота в майстерні, виставки, майстер-класи і виступи на сцені складали його мирне життя. Він був натхненником всеукраїнського фестивалю різьбярства у Глухові, став засновником козацького клубу «Гарда». Його вироби - окраса виставок і приватних колекцій. 

Та коли напав ворог  - Заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва, доцент Глухівського національного педагогічного університету міцно взяв до рук зброю. Ігор Білевич без вагань пішов в армію по мобілізації у 2015 році, стримував росіян в зоні АТО, а після повномасштабного нападу уже в перші дні долучився до захисту Києва. 
 
🇺🇦 Ігор Білевич загинув 29 вересня біля селища Ямпіль під Лиманом.🇺🇦

Також у Глухові не буде провулку Крупецького, депутати міської ради підтримали проєкт рішення про його перейменування на провулок Спаський.

Ці рішення набирають чинності з 01.01.2023 року.
 
Глухівська міська рада 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости