Новость из категории: Новини

У Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу глухівчани зібрались біля знаку на честь ліквідаторів аварії.

Цей день - нагадування про небезпеку використання атомної енергетики, про героїзм ліквідаторів аварії, про наслідки, які катастрофа принесла довкіллю та людям. Саме цього дня 1986 року сталася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції, ставши найбільшою катастрофою, яку коли-небудь спричиняв мирний атом. Постраждалими вважаються близько 5 мільйонів людей.
Заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА, звертаючись до ліквідаторів та членів їхніх сімей, висловила вдячність героям, які 37 років тому приборкували наслідки техногенної аварії, своїм здоров’ям і життям рятуючи наступні покоління.

 У Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу глухівчани зібрались біля знаку на честь ліквідаторів аварії.

Голова ГО «Глухівська організація інвалідів та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи» Анатолій ВЕРТЮКОВ побажав усім здоров’я і перемоги.
На жаль, страшна катастрофа нічому не навчила країну-агресора рф: окупанти захоплювали Чорнобиль, зараз роблять військову базу із Запорізької АЕС. Фактично росія поставила світ під загрозу нової катастрофи, масштаби якої можуть перевищити аварію на Чорнобильській АЕС у 1986 році.
Почесною грамотою Глухівської міської ради за мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, нагороджено:
ДАВИДЕНКА Олександра Івановича;
КАРПОВА Сергія Васильовича;
ПЕТРУШУ Сергія Петровича;
ПРОБЕНКА Валерія Афанасійовича;
ТАРАНОВА Сергія Олександровича;
ШАМАН Раїсу Ігнатівну.
Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку. Хвилиною мовчання вшанували загиблих і всіх, хто постраждав від радіації.
 
Глухівська міська рада


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости