Новость из категории: Статті

Як вибрати якісну дробарку для винограду

Для чого потрібна і як вибрати дробарку для винограду

Для приготування вина використовують виноград, який виділяє сік та мезгу, тим самим забарвлюючи напій і надаючи йому смаку та якості. У сучасному виробництві використовують спеціалізовані подрібнювачі для дроблення ягід винограду. Дана конструкція дозволить удосконалити виробництво та збільшити обсяги без втрати якості продукту. Дробарку для винограду різних форм і параметрів можна знайти тут:

https://rakitov.com.ua/uk/oborudovanie/drobilka-vinogradnaya-s-grebneotdelitelem-vdg-1/. Процес дозволяє скоротити трудомісткість, що своєю чергою заощаджує час та сили. Також якість речовини виходить значно вищою.

Навіщо потрібен подрібнювач винограду

Під час виготовлення великого обсягу вина на виробництві використовують конструкції для дроблення плодів винограду. Завдяки цим пристроям скорочується час отримання мезги та сам виноматеріал виходить найякіснішим. Механізм не тільки видавлює сік, а й очищає його від гребенів, кісточок та інших зайвих речовин.

Складається з:

  • відділу для завантаження ягід (бункера);
  • місткості для сусла;
  • валиків для обробки ягід.

Пристрій працює так, що при обробці сусло стікає в місткість, тим самим відокремлюючись від зайвого. Подрібнювач хорошої якості не дробить кісточки, що позитивно впливає на смакові відчуття після прийому вина всередину. Під час пресування сусло проходить через фільтр, щоб вся непотрібна макуха була відокремлена від соку. Для виробництва чи домашнього виготовлення винних виробів – конструкція для подрібнення винограду буде дуже доречною. Найкраще, щоб був присутній гребневідділювач, який також заощадить час.

 

Подрібнювачі ягід та їх різновиди

Дробарки для ягід винограду різних сортів поділяються на види. До них належать:

  1. Механізми з гребневідділювачами. Це ручний подрібнювач для плодів білого ґатунку. Наявність гребневідділювача дозволяє не зіпсувати смак, зокрема, мускатного вина гіркуватістю.
  2. Без гребневідділювача. Такі конструкцію застосовуються для винограду червоних сортів і надають вину особливого насиченого щільного смаку.
  3. Механічна конструкція. Тиск ягід відбувається через обертання валиків певних форм. При цьому гребені випадають через спеціальні отвори, що справді дуже зручно.
  4. Ударно-відцентровий механізм виробляє віджимання плодів. При використанні такого подрібнювача виходить більший обсяг виноматеріалу. Завдяки швидкій роботі шестерень скорочується час обробки. За підсумками виходить мезга без домішок.

Для виготовлення домашніх напоїв можна обійтися і саморобними механізмами, а от діячам широких виробництв доведеться розщедритися на хороший апарат з великим об'ємом місткостей, справною роботою шестірня, якісним завантаженням матеріалу та правильною формою бункера для найкращого здійснення процесу.

Дробарка з гребневідділювачам: як вибрати

Приступаючи до вибору конструкції, важливо визначитися з обсягами матеріалу, що переробляється, і сортом вин, які хотілося б отримати. Не малоймовірно, що доведеться спустошити гаманець відразу на кілька апаратів. Досвідчені винороби радять не піддаватися спокусам, які говорять про те, що на початкових етапах гребневідділювач не важливий. Це необхідна складова.

Маючи уявлення про те, з якими обсягами доведеться працювати, можна легко підібрати потужність і бункер з певним обсягом завантаження. Як би смішно не звучало, але розмір має значення. Буває так, що дробарка виявляється більшою, ніж потрібно. У таких випадках механізм мають прямо в полях з виноградними лозами. Не потрібно гнатися за габаритами, якщо врожайність виноградника не перевищує 0,5 тонни. Достатньо буде місткості бункера, що не перевищує 25 кг.

Однак за вищої врожайності слід задуматися про конструкцію із завантаженням бункера до 50 кг. Грамотно обраний апарат зберігає якість сировини, заощаджує час та енергію. Якщо є питання, ми готові проконсультувати та підібрати апарат, який найбільш точно вам підійде.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости