Новость из категории: Новини

Загинув герой Олександр Павлович ЄРМОЛЕНКО

Неймовірно гірка втрата знову сколихнула нашу громаду, всю Глухівщину: у запеклій боротьбі із рашистами загинув Олександр Павлович ЄРМОЛЕНКО (15.02.1992 – 05.07.2023)

Загинув герой Олександр Павлович ЄРМОЛЕНКО

 31-річний глухівчанин є випускником Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, службу ніс у Державній прикордонній службі. Свого часу викладав артилерійську справу для тих, хто підвищував кваліфікацію. 

 

Це був досвідчений кадровий військовий, який володів усіма сучасними знаннями і вміннями. Старший лейтенант Єрмоленко планував свою майбутню кар’єру, тому вступив до магістратури  Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Цілеспрямований, розумний, відповідальний, товариський – таким його характеризують побратими.

У Глухові у нього залишилось багато друзів, знайомих по навчанню у ЗОШ №4, вищому професійному училищу і ППК ГНПУ. Олександр займався біатлоном і кікбоксингом, виступав на змаганнях різного рівня, тому його знає спортивна спільнота України.
Він мав чудову родину, дітей. З дружиною Оленою виховували двох хлопчиків 7-и і 4-х рочків, а два місяці тому у них народилась донечка. Молодий батько, який у цей час був постійно на гарячих ділянках фронту, бачив немовля тільки по відеозв’язку. 

У перші дні повномасштабного вторгнення Олександр із побратимами із Житомирського прикордонного загону захищали підступи до Києва. За проявлені сміливість і героїзм нагороджений орденом «За мужність». Останні три місяці протистояв окупантам на Луганщині. 

Олександр Єрмоленко був начальником мінометної прикордонної застави, командував групою реагування. Це був грамотний, надійний командир. Він воював за свою Батьківщину, за майбутнє своїх дітей, мстився до усіх загиблих побратимів, тому як воїн не знав жалю до найманців кремлівського диктатора, нищив їх прицільним вогнем.   5 липня 2023 року загинув від смертельних поранень. 

Це страшна інформація, яку відмовляється сприймати розум, вона  відгукується болем і жалем у кожному серці. Але ми всі знаємо, що мужній син глухівської землі, нащадок волелюбних козаків Олександр Єрмоленко навічно став ВЕЛИКИМ ГЕРОЄМ, прийнявши смерть у бою. Він боронив фортецю українських цінностей, давав відсіч рашистам, які хочуть втопити нашу державу у кривавому болоті російського рабства. 

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю захисника. 
 
Висловлюємо співчуття родині і близьким героя. Розділяємо біль втрати з його батьками, дружиною, трьома дітьми. 

Про дату поховання буде повідомлено пізніше.

 СЛАВА ГЕРОЮ!
СЛАВА УКРАЇНІ!


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости