Новость из категории: Статті

Як вибрати навушники залежно від сфери використання

Як вибрати навушники залежно від сфери використання

Універсальних, а тим більше ідеальних навушників не буває. Звісно, чим дорожче девайс, тим він кращий, але це правило працює не завжди пропорційно. Тому так важливо знайти для себе вірний баланс між вартістю, якістю звучання та зручністю використання. Це залежить від того, як ви плануєте використовувати цей девайс. Про це ми сьогодні й розповімо, сподіваємося, що на питання, де купити навушники в Україні, у вас відповідь уже є.

Для повсякденного носіння

Якщо ви використовуєте навушники часто, неважливо для чого, вам потрібен максимально комфортний девайс. На сьогодні це бездротові TWS-гаджети. Бажано, щоби вони мали сенсорне керування. Краще вибирати моделі з автономністю не нижче 6-8 годин. Бажано купувати пристрої із функцією акустичної прозорості, у цьому разі ви не проґавите наближення автівки.

Геймерські

Бездротовість тут не настільки важлива, як можливість тривалого носіння, тому кращий ігровий варіант — це повнорозмірні навушники, обов'язково із мікрофоном. І ще декілька нюансів:

  1. точність передачі звуків тут далеко не на першому місці;

  2. набагато важливішою є підтримання об'ємного звучання (краще стандарту 7.1, але і 5.1 непогано), яка дає змогу краще орієнтуватися у віртуальній реальності;

  3. бездротові моделі допустимі, але обладнані радіомодулем, бо зв’язок Bluetooth не є надійним.

Для консолі

Консольні гравці знають, що до приставок підходять не всі моделі навушників, тому в цьому випадку потрібно вивчати специфікації, щоби не придбати несумісний пристрій.

Спортивні

Незалежно від того, аматор ви чи професійний спортсмен, потрібні такі навушники, які будуть фіксуватися у вухах максимально надійно, без ризику випадіння під час різких рухів. Оскільки тренування можуть відбуватися на відкритому повітрі, бажано, щоби гаджет був вологостійкий та мав протиударний захист.

Дитячі

Тут усе просто: потрібно щоби девайс міг забезпечити комфорт під час носіння, мав обмежену максимальну гучність та підходив до розміру вух дитини.

Hi-Fi

Любителям якісного звуку слід орієнтуватися на відповідні характеристики навушників, але бажано під час придбання обов'язково їх протестувати. Проте й цього може бути замало. Тому рекомендується наперед прослухати модель, яка вас зацікавила, протягом мінімум години, щоб упевнитися, що ви витрачаєте чималі гроші недаремно.

Студійні

Тут якість звучання грає першочергову роль. Найкращими в цьому плані є планарні навушники, але й без підсилювача чи не менш якісної звукової карти не обійтися.

VoIP

Якщо вам потрібно користуватися навушниками на роботі (кол-центри, служби абонентської підтримки, проведення онлайн-конференцій), то ваш вибір — накладні навушники-гарнітура. Звертайте увагу на якість мікрофона, бажано його перед придбанням протестувати. Можливо, моделі з одним відкритим вухом будуть більш притомними.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости