Новость из категории: Спорт

Видовищно, блискавично…

Минулих середи та четверга у приміщенні Школи мистецтв проходили ігри традиційного відкритого командного - вже 26 - Кубку Олександра АЛДОШИНА. Його виборювали команди ЗОШ№/№1 -3, 6 ,школи-інтернату ,а також - збірні школярів Сум та Ямполя. Учасників привітали ветерани: Л.Д.ПОДОБЄДОВ, А. А. СТЕГНО, та В. І. САКУН. Затим прозвучав і гімн юних шахістів. Команди були розподілені по четвірках через жереб, а потім вони, по коловій системі, боролись за вихід до фіналу. Так уже склалося, що гості опинились в одній групі. Зустріч між ними закінчилась нищівною поразкою сумчан: 0,5 на 3.5. Тож до фіналу потрапили лише ямпільчани.

Компанію їм склали ЗОШ №/№1,3 та 6. Тут вже розгорілась запекла боротьба, де, образно кажучи, і коні червоніли від напруги, і ціле стадо слонів божеволіло, а непохитні фортеці і захисні мури руйнувалися нанівець! Особливою гостротою відрізнялася боротьба між ЗОШ-№/№1 та 3,де судді зафіксували бойову нічию-2:2. Найсильнішою ж виявилася інша команда-ЗОШ№6. Вона виграла всі поєдинки, здобувши 8,5 очок із12. Ось склад переможців – володарів Кубку АЛДОШИНА - 2017: Тетяна АЩАУЛОВА (капітан ),Владислав ВАЛЮХ, Дмитро РОМАНЕНКО, Олег ГУЛЕЦЬ і Олексій ШЕРЕМЬЄВ. Наші щирі їм вітання! Друге місце у ЗОШ-№3: 5,5очок; третє - ЗОШ-№1, теж – з аналогічним показником але кращою різницею коефіцієнтів. Збірна Ямполя на почесному четвертому місці. У рамках розважальної програми відбувся сеанс одночасної гри майстра спорту Олександра МАЛЮТІНА на 10 шахівницях.

Він грав без тури. У цьому захоплюючому заході швидко - хутко змінювались «ландшафти» на шахівницях. У кожній партії,як то кажуть, і людям було слизько, і конячкам сковзко. Втім, майстер не залишив шансів конкурентам, перемігши з загальним рахунком 9,5на 0,5. Єдину нічию у нього вирвав представник школи №1 Денис НІШЕНКО. Він і став володарем спеціального призу. У конкурсі-вікторині брали участь до 30 юних шахових талантів. На каверзні питання краще за інших відповіли Микита КОРЧОВ з ЗОШ №6, та згадуваний Д. Ніщенко. Кубок Олександра Алдошина та грамоти відділу освіти вручали депутат міської ради Сергій СОРОКА та новий голова Глухівської міської шахової федерації підприємець Андрій МАРТИНЕНКО. Варто відзначити прекрасну організаційну частину заходу, і суддівство тренерів ДЮСШ Олександра та Тетяни КЕЛЬБАСІВ. Щиро дякуємо й директору школи мистецтв Ганні МИРОНЕНКО за надання затишного приміщення.
 
Андрій СТЕГНО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости