Новина з категорії: Статті

Автомат чи напівавтомат: яку пральну машину вибрати

Автомат чи напівавтомат: яку пральну машину вибрати

Під час вибору пральної машини користувачі здебільшого розглядають саме автоматичні моделі. Може виникнути відчуття, що напівавтоматична техніка більше не випускається. Однак ця думка помилкова. У магазинах можна, як і раніше, замовити відповідний пристрій з необхідним робочим режимом, головне — визначитися з найкращим варіантом з огляду на специфіку, переваги та недоліки.

Особливості напівавтоматичної пральної машини

Це техніка, яка вимагає участі людини в процесі прання. З огляду на те, що ціни на пральні машини напівавтомат значно нижчі, ніж на автоматичні моделі, а якість очищення білизни та одягу доволі висока, купівля такої техніки виявляється раціональним рішенням. Придивитися до обладнання варто завдяки кільком важливим перевагам:

  1. Відсутня необхідність підключення до системи водопостачання та каналізації. Для використання пральної машини потрібна тільки електрика.
  2. Оснащення найпростішим механізмом. Як наслідок, недорогий ремонт і рідкісні випадки виходу техніки з ладу.
  3. Використання в будь-яких умовах. Наприклад, на дачі, в споруджуваному, але ще не закінченому будинку. Головне, щоб було місце для сушіння білизни.
  4. Ефективне застосування будь-яких засобів для прання без шкоди для механізму. Порошки, гелі і навіть мило підходять для очищення білизни та одягу, якщо йдеться про напівавтоматичну машину.

Перед купівлею такого обладнання потрібно враховувати, що заливати в бак воду і випускати вже використану доведеться вручну.

Плюси і мінуси пральної машини-автомат

Техніка високо цінується через три основні причини:

  1. зручність — достатньо завантажити білизну і вибрати режим, щоб після закінчення циклу дістати з барабана чисті речі;
  2. висока якість прання — завдяки великому вибору програм для різних типів тканин і ступеня забруднення;
  3. економія особистого часу — немає потреби контролювати машину, можна спокійно залишати техніку, що працює, і займатися іншими справами.

Важлива особливість автоматичного обладнання — широкі функціональні можливості. У таких пристроях передбачені режими для найделікатніших тканин і ручне прання, що дає змогу підтримувати чистоту, зокрема, дорогих речей без ризику зіпсувати їх. Не менш приваблива характеристика — стильний дизайн. Така техніка стає гармонійним доповненням сучасного інтер'єру. Однак є в автоматичних пральних машин і суттєві недоліки. Коштує така техніка доволі дорого. Ціна безпосередньо залежить від якості обладнання та його функціональних можливостей. Через чутливість складних механізмів техніка періодично виходить з ладу, а ремонт обходиться недешево.



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини