Новость из категории: Новини

Головний підсумок стажування

З початку травня семеро кращих студентів ППК ГНПУ, ГАТІ СНАУ, Вищого професійного училища проходили місячне стажування в органах місцевого самоврядування. Його головною метою було освоєння перспективними молодими людьми практичних навичок роботи на відповідальних посадах: з документами, технічними засобами, і, головне – людьми. Такий досвід не набувається в учбовій аудиторії . Це той випадок, коли, як говорили давні римляни, non scholae sed vitae discimus – не для школи учимося, а – життя. Стажування проходили у відділах молоді та спорту, містобудування та архітектури, службі у справах дітей, управлінні соціально – економічного розвитку міської ради.

У звітах учасники виклали свої враження та міркування з приводу побаченого. Наприклад, ось такі: «Дивлячись на свято Дня Вишиванки, бачимо багато усмішок, виявів щирих почуттів, розмаїття прикрас і вбрань, але навіть не замислюємось, як це все організовується, скільки праці вкладено у проведення цього свята. Після стажування я стала віддавати собі раду в цьому, і зрозуміла ціну активного дозвілля глухівчан». Цікаво, що думають стажери, скажімо, про майбутнє нашого міста. Так, студентка агротехінституту Наталія ЄРЕМЕНКО, вважає що Глухів через п`ять років може стати центром управління освітою Сумщини.
 
У громадського активіста Дмитра ХАЄМОВА з ППК ГНПУ такий погляд на стажування: «Я сам є активною людиною, часто брав участь у громадських заходах. Втім, це не дало мені повного розуміння, звідкіля береться задум, і хто допомагає втілити в життя ті чи інші задуми. Програма стажування дає мені шанс частково реалізувати деякі плани, які стосуються не лише мого кращого майбутнього, а і майбутнього інших людей.»
 
Колега Дмитра Олена КУЛАКЕВИЧ, зауважує наступне : « Для успішного розвитку Глухова органи місцевого самоврядування повинні допомагати у реалізації креативних ідей, та спрямовувати ті в потрібний бік. Нехай студенти будуть приїжджати й виїжджати, але їхні напрацювання залишатимуться тут. Завдяки цьому місто буде розквітати і притягувати до себе людей, інвестиції. Потрібно пам’ятати, що як це не пафосно звучить, молодь, дійсно, наше майбутнє.»
 
Минулої п’ятниці відбулося вручення спеціальних сертифікатів хлопцяи і дівчатам, які успішно пройшли стажування.
Їх поздоровили з виголошенням добрих напуттів керуюча справами міськвиконкому Олена ГАВРИЛЬЧЕНКО,та начальник відділу та спорту міськради Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ. А головний спеціаліст відділу Олена НИЖНИК, яка опікувалася стажерами, певна, що: «Така молодь потрібна нашому місту, вона, дійсно, хоче рішучих перетворень. Тому пропоную студентам залучитися до Молодіжної ради, і працювати разом.»
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости