Новость из категории: Культура

"Персона + кіно" - Андрій Гурець

Читальний зал Глухівської центральної районної бібліотеки та КіноКлубу «Естет» розпочали новий проект «Персона + Кіно». В рамках цього проекту ми будемо запрошувати відомих людей нашого міста, які продемонструють глядачам свій улюблений фільм, акцентують увагу на цікаві епізоди, розкажуть чим фільм сподобався, як він вплинув на життя, що корисного для себе виніс з фільму і т.д. Також, запрошена персона, за чашкою чаю, поділиться своїми захопленнями, хобі, розкриє нікому не відому сторону особистого та професійного життя, відповість на запитання аудиторії. Це будуть душевні зустрічі в творчій атмосфері.

Перший гість проекту "Персона + кіно" - Андрій Гурець, людина молода, стильна, креативна, амбітна, неординарна. Вже з 2008 року, будучи студентом ГНПУ ім. Довженка, він неодноразово був ведучим чи читцем соціокультурних заходів, які проводились в районній бібліотеці, (звичайно – я вже не говорю про заходи в університеті та будинках культури), багато читав як навчальної літератури, так і художньої. Мабуть, краще про Андрія я не напишу, як уже написано в численних публікаціях в місцевих газетах. Рекомендую вам прочитати статтю Юлії Куцевої «Студенчество – время возможностей» в «Неделе» за 20 листопада 2014 року; інтерв’ю для читачів газети «Народна трибуна» «Не будь затурканим – розфарбуй життя!» за 25 червня 2016 року. З першого курсу навчання А. Гурець успішно грає в молодіжному театрі «Пілігрім», тому кожного року в газетах ви побачите його фото як актора. І, буквально за день до нашої зустрічі, в газеті «Глухівщина» про Андрія розповіла Яна Махоня, також одна з відомих особистостей Глухівщини в молодіжних колах, можна сказати – колега Гурця, співведуча концертних програм.

А ще Андрія Васильовича (тут хтось, можливо вперше дізнався як його по – батькові) Гурця, уродженця села Старикове Глухівського району вітаємо з тим, що він став стипендіатом голови Сумської обласної державної адміністрації за досягнення в галузі культури і мистецтва! Улюблений фільм, який Андрій рекомендував нам для перегляду, також був неординарним. «Пам'ятай мене» - драма американського режисера Аллена Колтер про становлення людини, скороминущість життя, важливості любові і болю трагедії. Головними героями є молодий, з сильним характером студент Тайлер (Роберт Паттінсон) і мила дівчина Еллі (Емілі де Рейвін). Зйомки фільму проходили в Нью-Йорку в 2010 році. Цей фільм змушує задуматися про все: про сім'ю, про любов, про вчинки в діях, які ми здійснюємо, і взагалі про сенс життя. У фільмі можна виявити багато паралелей з «Над прірвою в житі» Селінджера. Це і особистість головного героя, який не може знайти гармонію з собою і навколишнім світом; і його улюблений брат, який помер так рано; і проблеми з батьками; і,звичайно, маленька сестричка, єдина людина, яку Тайлер любить і обожнює. Але доля йому все-таки посміхнеться, коли він зустріне дівчину, якій подарує спочатку величезну панду, а потім і всього себе без залишку, бо по-іншому він просто не вміє. «Пам'ятай мене» практично з найпершої хвилини тримає глядачів у напрузі, і ми з нетерпінням чекаємо, чим же все закінчиться.

За цей час ми встигаємо і посміятися, і понервувати, і задуматися і попереживати, ... і ось настає фінал! Фінал, який з атомної силою врізається в кожну клітинку вашого мозку. Такого повороту подій не очікує ніхто. Ніхто в залі не залишився від перегляду такого фільму байдужим і дякували Андрія Гурця за те, що представлений його улюблений фільм спонукає замислитись всіх про сенс життя. Основна ідея (теглайн) фільму - «Живи миттю, люби безоглядно ...». Наступна персона КіноКлубу – Олександр Мірошниченко, науковий співробітник Національного заповідника «Глухів» 25 лютого о 14 годині.
 
Ніна Шубнікова, бібліотекар Глухівської районної бібліотеки


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости