Новость из категории: Статті

Кінотренінг на тему "Перезавантаження свого життя"

1 лютого в читальній залі Глухівської районної бібліотеки відбувся кінотренінг на тему "Перезавантаження свого життя". Ведучий – кінотренер Олександр Захаров, експертний гість – психолог Ангелина Ліснича. Кінотренінг – це один з видів арт- терапії, що так необхідна в сучасний вік комп’ютерних технологій, коли люди перестали збиратися разом та відверто спілкуватися між собою.

Перш за все – хочу поділитись з вами відгуком однієї із учасниць кінотренінга Юлії : «Сьогодні День Бабака, а вчора я відвідала в бібліотеці кінотренінг на тему" Перезавантаження свого життя ". Ми дивилися і обговорювали американський фільм "День бабака". Я вже бачила цей фільм раніше, але спільне обговорення допомогло відкрити і інші важливі моменти цього фільму, на які колись не звертала увагу. Впевнена що кожен учасник отримав нові ідеї і натхнення для саморозвитку і перезавантаження свого життя!

Рекомендую фільм для сімейного перегляду! Важливо зрозуміти, що сенс фільму дуже метафоричний: багато людей проживають кожен свій день, як день бабака. Так, у нас є всього лише один день, але у нас також є і різні можливості, як його прожити і вибір завжди за нами. Шлях героя фільму - це шлях кожної людини від страждання на щастя. У героя сталася повне перезавантаження всієї його життя, його свідомості і це під силу кожному: справжнє бажання + гідні цілі + дії !»

Кінотренінг пройшов цікаво, активно, пізнавально. Глядачів було багато. Дехто прийшов всією сім’єю. Кожен з учасників хотів висловити свою думку, поміркувати, посперечатись. Приємно, що багато хто в обговоренні

посилалися на книги, цитували письменників: М. Островського, Ф. Тютчева, Гете. Багато цитат українських письменників також підходять до розкриття теми фільму «День бабака»:

* «Жах не в тому, що щось змінеться, - жах у тому, що все може залишитися так само» ("Записки українського самашедшого" Ліна Костенко)

* "Хочу, щоб ніколи, ніколи не зачерствіло серце” (М. Стельмах);

*«Чуюся добре, бо нікому не зробив зла, бо дбав не тільки про себе. І від того мені світло на душі» (Василь Стус)

* «Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю» (Григорій Сковорода)

* «Закоханий у себе не може бути здатний на справжню любов» (Василь Сухомлинський)

* "Я вибрала Долю собі сама. І що зі мною не станеться, - у мене жодних претензій нема до Долі - моєї обраниці"( Ліна Костенко).

На закінчення від учасників кінотренінга надійшла пропозиція найближчим часом разом подивитися і обговорити кінострічку на тему виховання дітей в сім'ї. А Олександр Захаров запропонував кожному переглянути своє життя і зробити в цьому році 10 добрих вчинків.

Ніна Шубнікова, бібліотекар Глухівської ЦРБ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости